2019 yılında Antakya'da yerel seçim döneminde CHP'nin aday olarak gösterdiği eski meclis üyesi Hikmet Hatunoğlu, 'kentsel dönüşüm' hamlesinin durdurulacağını vaat olarak açıkladığı ortaya çıktı. Antakya'nın Emek ve Aksaray mahallelerinde başlatılması planlanan kentsel dönüşüm projesinin sonlandırılacağını söyleyip, bu hamlenin 'dayatma' niteliğinde olduğunu belirtti.

SEÇİMİ KAYBETTİ AMA KARŞI ÇIKIŞ SÜRDÜ

30 Mart'taki idari mahalleler seçim sonuçları açıklandığında Hikmet Hatunoğlu, oyların 85 bin 204'ünü alarak ikinci sırada kalmıştı. İlk sırada AK Parti vardı. Fakat vatandaşın ve bölgedeki CHP yapılanmasının yoğun tepkileri sonucunda kentsel dönüşüm projesi kısmi olarak yapılabildi.

BİNE YAKIN BİNA YIKILDI

CHP'nin o sıralar durdurmaya çalıştığı bölgeler netice itibariyle Antakya'da bine yakın yapı deprem sırasında yıkıldı, yüzlerce insanımız hayatını kaybetti. Yerle bir olan yapıların yüzde 97,9'unun 1999 yılından önceki mevzuata göre inşa edildiği tespit edilmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın sahadaki çalışmaları sonucunda Hatay özelinde 15 bin 248 binadaki 71 bin 735 bağımsız birimin 'acil yıkılması gereken' statüde olduğu öğrenildi.