ATV'de yayınlanan Müge Anlı'nın programında tanınan ve Türkiye'nin beğenisini kazanan Prof. Dr. Arif Verimli, Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nde desteklediği ülkeyi ve nedenini sosyal medya hesabından açıkladı.

'ANNEM BİR TUAREG'Tİ'

Dünya Kupası'nda yarı finalde Fransa'ya karşı mücadele eden maçı 2-0 kaybeden Fas'ı desteklediğini vurgulayan Verimli, gerekçe olarak da annesini işaret etti. Verimli sosyal medya hesabından, ''Yenilse de yense de Fas'çıyım.. Çünkü sadece 9 yıl gördüğüm Annem bir Tuareg'ti..'' açıklamasında bulundu.

'BABAM ANTALYALI YÖRÜK, ÜVEY ANNEM MUŞLU'

Bir takipçisinin 'Biz sizi Kürt biliyorduk' açıklamasına cevap veren Verimli, ''Babam Antalya'lı yörük Türkü, Annem Cezayir kökenli Tuareg. Üvey annem Muş'lu. Ben kendisine hep anne dedim. Büyüttü beni var olsun.. Annemi 9 yaşımda kaybettim. Annemin sülalesi Cezayir'den Antalya'ya göçmüş Tuareglerden.'' ifadelerini kullandı.

tuareg

TUAREGLER KİMDİR?

Tuaregler Kuzey Afrika'da Libya, Nijer, Çad, Cezayir, Mali ve Burkina Faso'da yaşayan Berberi dillerinden birini konuşan halktır. Sahra Çölü çevresinde yaşamlarını sürdürmektedirler.