Yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Arjantin'de güçlü bir figür olan Fernández de Kirchner, hakkında 12 yıl hapis istenmesinin ardından ülkede evinin önünde ve çok sayıda yerde destek mitingleri düzenlenmişti.

GELECEK YIL YENİDEN CUMHURBAŞKANI OLABİLİR

Eski Cumhurbaşkanı Fernández de Kirchner'in gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde Senato ve muhtemelen Cumhurbaşkanlığı için aday olması bekleniyor. Bu yıl Arjantin'deki muhalif politikacılar arasında sözlü şiddetin seviyesi endişe verici bir şekilde arttı ve bu tartılmalar genel olarak mahkemede Fernández de Kirchner aleyhine açılan yolsuzluk suçlamaları etrafında şekilleniyor. Hatta bazı aşırı muhalif politikacılar, başkan yardımcısı için ölüm cezasının yeniden getirilmesi çağrısında bulundular. Yaşanan korkunç suikast girişimi ise Cristina Fernandez’in taraftarların günlerdir mahkemede aleyhinde açılan yolsuzluk suçlamalarını protesto etmek için toplandığı evinin dışında yaşandı ve anbean televizyon kameraları tarafından kaydedildi.

SİLAHI YÜZÜNE DOĞRULTTU!

Kirchner'e tabancayla yakın mesafeden hedef alan adam, olay yerinde yaka paça gözaltına alındı. Arjantin gazetesi Clarín, saldırganın 35 yaşında ve Brezilyalı olduğunu yazdı. Fernández, ateşli silahın beş mermisi olduğunu ve 'tetiğin çekilmesine rağmen ateş almadığını' söyledi. Suikasttan kıl payı kurtulan Fernández “Yaşamı ve demokrasiyi savunmak için bugünü ulusal bayram ilan ediyorum” dedi. Ancak Brezilyalı saldırganın silahını eski cumhurbaşkanının yüzüne dayadığı anlar dünyada büyük infiale neden oldu.