Bu Buluş Engebeli Arazilerde Dar Sokaklarda Teröre Göz Açtırmayacak!..

Artık NATO’nun ucuz asker deposu ya da sıçrama tahtası değiliz.. Yerli üretiyoruz yerli tüketiyoruz ve savunma sanayimizi de yerlileştirip millileştiriyoruz.

Yerli Milli piyade tüfekleri, yerli “İHA”lar yerli “SİHA”lar, yerli helikopterler çok yakında yerli uçağımız ve yerli otomobilimiz geliyor.

Üniversitelerimiz boş durmuyor..

Doğuş Üniversitesi geçtiğimiz sene balistiğe el atmıştı “TEKNOViA” ile ekranlarınıza taşımıştım. Prof. Dr. Tarık Baykara uyumamış gecesini gündüzüne eklemiş bakın hangi yenilikleri savunma sanayimize hediye etmiş…

Geçtiğimiz yıl balistik Özelliklere sahip malzemeden yapılan ürünlerin ağırlığı en hafife indirgendi. Bu sayede  kolluk kuvvetlerimizin hem kendini koruyabilecek hem de hafif malzemeler ile operasyon kabiliyetlerin maksimuma çıkaracak.

Doğuş Üniversitesi Prof. Dr. Tarık Baykara yönetimindeki ekip Dünyayı şaşırtacak buluşların altına imza atmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz sene balistik camda dikkatleri üzerine çeken ekip bu sene teknolojilerini daha da artırarak balistik cam kesit kalınlıklarını daha da inceltmiş, sağlamlığı da ters orantılı olarak artırmışlar. Yani cam kesit kalınlığı inceltilmiş, kurşuna mukavemet oranı da bir o kadar artırılmış.

Prof. Dr. Tarık Baykara ve ekibinin yaptığı ürünler saymakla bitmiyor. Bunlardan bir tanesi de İzmir’de şehit olan şehidimiz Fethi Sekin olayından sonra trafik polislerimiz için tasarlanmış görev esnasında ellerindeki not aldıkları sekreterlik diye tabir edilen ürün balistik malzemeden yapılmış her hangi bir tehdit vuku bulduğunda kolluk kuvvetlerimizin ya da trafik polislerimizin elindeki sekreterlikler canlarını koruyacak bir siperliğe aynı zamanda terörün peşine koşarken kahpe ve sinsi kurşunlardan kendisini korumaya yarıyor.

Reina saldırısı sonrasında geliştirdikleri başka bir üründe de emniyet mensuparımız  hem gözlem yapabilecekler hem de kendilerini kendini koruyabilecekler.

Mühendislerimiz aynı zamanda Mehmetçiklerimizin sınır ötesi harekatlarda da rahatlıkla taşıyabileceği seyyar mevzi sistemini geliştirerek diğer ülkelerin envanterinde olmayan bir ürünü da ha envanterlerimize katmış oldu.

Yine Dünya ülkelerinin envanterinde olmayan başka bir ürün daha görücüye çıktı. Hatırlarsınız Sur operasyonunda Mehmetçiğimiz dar sokaklarda operasyon yaparken süpürme işlemi esnasında zorluklarla karşılaşmıştı. İşte tam da süpürme işlemi yapacak yine Dünyada eşi olmayan bir ürün ile mühendislerimiz yine yüzümüzü güldürdü. Askerlerimiz ve emniyet mensuplarımız genellikte duvar diplerini ve sokaklardaki her hangi bir çıkıntıyı kendine siper yaparak tehdidi süpürme işlemi yapıyorlardı. Bu durumu ortadan kaldırmak ve kolluk kuvvetlerimizin canlarını riske atmamak için Doğuş “OPMOBİL”i geliştirdiler. Yukarı- Aşağı, sağa ve sola yaklaşık 3 metreye kadar açılıp 1, metreye kadar kapanan her türlü dar sokakta kullanabilecek, daha önceden de hatırlayacağınız gibi Afrin gibi şehirlerde yararlı olacak her türlü engebede kullanılacak şoförlü, hızlı, son derece çevik etrafında 360 derece anlık dönme kabiliyetine sahip, hızla operasyon mahalline itikal edebilen sistemle yine herkesi şaşırttı.

İşte bu ürünlerle savunma sanayinde yeni ufuklar açan  üniversitelerimiz, mühendislerimiz, mucitlerimiz düşmana korku dostumuza ise güven oluyor.

Selam ve Dua ile Allah’a Emanet Olunuz..