Yaratıcımız, yaşatıcımız ve yöneticimiz Allah’ımıza (cc) hamd, başöğretmenimiz, önderimiz, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehl-i Beyt’ine, ashabına, canımız ana ve babamıza, mü’min kardeşlerimize ve Allah’ın (cc) ilke ve inkılabı İslam’a tabi olanlara salat ve selam olsun..

Bu veciz sözünü mezarının taşına yazdırtan Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç şehidimizi anmak ve onurlu mücadelesini tekrar anlamak için bulunduğumuz Sarayevo’dan selamlar!

Haçlıların, “Balkanlar’da tek bir Müslüman bırakmama” planlarını, Allah’ın (cc) yardımı ve kahraman Bosna halkının azim, gayret ve sabrıyla yerle yeksan eden Milli Kahraman, Aliya İzzet Begoviçtir! “Avrupa, Bosna’da Ölmüştür” gerçeğini dünyaya haykıran bir milletin aziz ve kahraman evladıdıdr Aliya! 1990 yılında gerçekleşen seçimlerde, sadece müslüman Boşnaklarından değil, bölgede yaşayan Sırp ve Hırvatlardan dahi oy almayı başararak halkının sandık gücüyle iktidara gelen ve ülkesini işgale gelen düşmanlara karşı milletiyle omuz omuza savaşarak muvaffak olabilen Nadide Liderlerimizdendir! Bosna’nın ilk Cumhurbaşkanı olduğu seçimlerde ve sonra Emperyalist Batı’nın desteğiyle Sırp ve Hırvat işgal savaşında kendisiyle beraber olduğumuz Aliya İzzetbegoviç şehidimizi ve onun Kahraman Şehid ve Gazilerimizi rahmetle anıyoruz!

Aliya’mız, sadece çağın en önemli siyasi liderlerinden biri değildi, ayrıca mütefekkir ve mefkure sahibi bir dava adamıydı! Bugün yaşadıklarımızı yıllar önce özetleyen şu cümlelerdeki ferasete hayran kalmamak elde midir?:

“Çin, Rusya ve Batılı ülkeler, Müslüman aleminin neresinde hakim olacakları hususunda mücadele etmektedirler. Onların kavgası boşunadır. İslam dünyası onlara değil Müslüman halklara aittir. Çünkü coğrafi olarak birinci mevkide, muazzam doğal kaynaklara ve 700 milyonluk bir nüfusa sahip, çok büyük siyasi ve kültürel geleneklerin mirasçısı ve canlı İslam düşüncesinin taşıyıcısı olan bir dünya, uzun zaman boyunca kiracı olarak kalamaz. Bu anormal duruma son verecek yeni Müslüman neslin önünü kesebilecek bir güç yoktur. Bu inançla biz, Müslümanların İslam dünyasının yönetimini ele almaya karar verdiklerini ve o dünyayı kendi düşüncelerine göre tanzim edeceklerini dost ve düşmanlarımıza ilan ediyoruz.”

Bu ufku ona kazandıran İslam ve Yüce Nebi’nin ahlak ve prensipleriydi mutlaka! Batı’da Hristiyanlarla birlikte yaşadığı topluma verdiği mesajda bakın İslam Deklarasyonu eserinde vazgeçilmez ilkemizi nasıl özetliyordu:

“Hz. Muhammed, mağaradan dönmeye mecburdu. Bu dönüşü olmasaydı hanif olarak kalacaktı. Fakat döndüğü için İslam’ın Rasulü olmuştur. Bu, dahilî ile haricî dünyanın, mistik ile aklın, meditasyon ile eylemin karşılaşmasıydı. İslam, mistik olarak başlamıştı, siyasî ve devlet fikri olarak devam etti. Dîn, gerçekler dünyasına girerek İslam oldu.”

Aliya’mızın eserlerini herbir vatan evladının okumasını ısrarla tavsiye ediyoruz. Bu haftaki yazımızı, Vefatının 14. yılında Aliya İzzetbegoviçin anısına bizzat yaşayarak söylediği Veciz nasihatlarını aşağıda özetleyerek takdim ediyoruz;

“Ben Müslümanım ve Müslüman olarak kalmaya kararlıyım. Bu hayatımın sonuna kadar böyle devam edecek. Çünkü İslam benim için iyi ve asil olmanın en doğru ifadesidir.”

“Olduğunuz gibi kalın. Dininizi, milliyetinizi koruyun. Kimliğinizi kaybetmenin bedeli köleliktir.”

“Ey teslimiyet, senin adın İslam’dır!”

“Müslümanlar, hayatta nasıl uygulanacak sorusundan kaçmak için Kur’an’ın, nasıl okunması gerektiği hususunda geniş bir ilim ürettiler.”

“Din ahlaktır; onu hayata geçirmek ise terbiyedir.”

“Kur’an ve İslam, sadece hocalara bırakılmayacak kadar önemlidir.”

“İlimle din, birbirinden ayrıldığı takdirde, din insanları geri kafalılığa, ilim ise ateizme sürükler.”

“Yer yüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak lazım!”

“İyi insan olmadan iyi Müslüman olamayız.”

“Bütün yücelik ve şükran Allah’a aittir ve insanların gerçek kalitesini ancak Allah tespit eder!”

“Din, hurafeleri yok etmezse, hurafeler dini yok eder.”

“Kur’an edebiyat değil, hayattır; dolayısıyla O’na bir düşünce tarzı değil, bir yaşama tarzı olarak bakılmalıdır.”

“Balığın suda yaşaması gibi dünyanın içinde yaşadığı çevre Kur’an ve İslâm’dır.”

“Hukuk benim için sadece meslek değil; inancım, yaşam tercihim ve hayat felsefem.”

“Her şeye Kadir olan Allah’a andolsun ki köle olmayacağız.”

“Ölmeye hazır olan insanlar, ölmeye hazır olmayanlara karşı galip gelirler.”

Bir şahsın yüceltilmesi hadisesi, geçmişte ve bugün var ama İslam’a kesinlikle yabancıdır! Çünkü bu bir çeşit putçuluktur!”

“Kabile ve ulusun dar sınırlarından kurtulmak için kendinizi Müslüman olarak düşünmeye başlayın.”

“Geleceğimizi geçmişimizde aramayacağız. Kin ve intikam peşinde koşmayacağız.”

“Savaşta büyük zulme uğradınız. Zalimleri affedip affetmemekte serbestsiniz. Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.”

“Bir kelimeyi hiç aklınızdan çıkarmayın: Devlet! Devletin ne kadar önemli olduğunu hepimiz idrak etmeliyiz. Devletsiz bir millet boşluğa düşer, rüzgarda savrulup gider.”

“Nefrete nefretle cevap vermeyin. Bosna için nefret çıkmaz sokaktır. Nefret sadece bizim ruhlarımızı zedelemiyor, Bosna’nın özünü de zedeliyor.”

“Ben Avrupa’ya giderken kafam önümde eğik gitmiyorum. Çünkü çocuk, kadın ve ihtiyar öldürmedik. Çünkü hiçbir kutsal yere saldırmadık. Oysa onlar bunların tamamını yaptılar. Hem de Batı’nın gözü önünde; Batı medeniyeti adına.”

“Sanat için soyunana alkış tutanlar Allah için giyinene neden zulmeder?”

“Hayvanlar açken tehlikeli olur. İnsanlarsa tokken tehlikeli oluyorlar.”

“Biz de zalimlerden olursak, zulme karşı savaşmamızın bir anlamı kalmaz. Kitaba uyacağız.”

“Düşmanına benzediğin zaman, savaşmanın anlamı kalmaz.”

“Çok yaşadım, çok yoruldum! Şimdi Sevgilime kavuşmak istiyorum!”

(Aliya İzzetbegoviç)

Allah (c.c), makamını sevenleriyle beraber Cennet kılsın! Salı akşamı saat 20:45’te Akit Tv canlı yayını MİLLİ DİRİLİŞ Programında görüşmek üzere İnşAllah! Tatil olması dileğiyle Cuma Bayramımız mübarek olsun.

Selâm ve dua ile