CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'ın kızı Biyokimya mühendisi Aslı Baykal'dan çarpıcı bir siyasi analiz geldi. Kendisini özgürlükçü, demokrat ve milli olarak niteleyen Aslı Baykal, özgürlükçü olmak için gayrı milli olmak zorunluluğu olmadığını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Amerika ve Londra ziyaretlerini ironil bir dille eleştiren Baykal, "Özgürlüğü ve demokrasiyi Türk milleti için istiyorum. Bu da Türk milleti ile beraber inşa edilir. Amerikan hamburgercisinde veya Londra tefecisinde değil." ifadelerini kullandı.

"ARTIK MİLLİ VE GAYRİMİLLİ VAR"

Aslı Baykal, siyasi boyuttaki ayrışmalarda yaşanan değişimi "Türkiye siyasal haritası artık sağ-sol, laik-dindar, Türk-Kürt, Alevi-Sünni diye ayrışmıyor. Türkiye siyasal haritası artık milli ve gayrımilli olarak ayrışıyor" diye  değerlendirerek konuya yeni bir perspektif getirdi.

"DEVLET VE KURUMLARINI ZAN ALTINDA BIRAKIYORLAR"

Baykal, muhalefetin Taksim İstiklal'deki terör saldırısı sonrasında yaptıkları çelişkili, cılız ve destrüktif açıklamalar nedeniyle muhalefeti eleştirmiş ve "Terör saldırıları iktidara yarıyor, gibi bir söylem üreterek devleti ve kurumlarını zan altında bırakmaya çalışıyorlar. Siz de terörle mücadele edin o vakit, size de yarasın. Bir maniniz mi var?" demişti.