Derneğin Sakarya Temsilcisi ve yazarımız Osman Karagüzel’in bildirdiğine göre, İstanbul ve Ankara’dan sonra 1955’li yıllarda Türkiye’de kurulan ilk üç üniversiteden  biri ve yaklaşık 70 yıllık geçmişi olan Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin, MTTB çatısı altında veya devamında aynı çizgide bulunan mezunları, yıllardır her yıl bir İl de buluşup hasret gidermektedir.


Mezunlar her yıl bir ilde buluşuyor
İstanbul merkezli bir de dernekleri bulunan ve adı ERUNİM MTTB DER ( ERZURUM ÜNİVERSİTELERİ MİLLİ TÜRK TALEBE BİRLİĞİ CAMİASI DERNEĞİ) olan bu dernek öncülüğünde, mezunlar ailece her yıl bir İlde buluşma gerçekleşmekte bir takım etkinlikler düzenleyerek beraber olmakta, neredeyse 81 İl den gelen mezunlar hasret gidermekte, eski ve yeni mezunlar tanışmakta, ailece güzel bir buluşmanın keyfini yaşamaktadır.

Bugüne kadar İstanbul, Kocaeli, Bursa, Samsun, Kayseri, Erzurum, Mardin, Kırıkkale, İzmir, Kahramanmaraş, Ankara, Konya ve Antalya gibi birçok ilimizde ir araya gelen mezunlar, Bu yıl Sakarya’da buluşacaklar.


Ekrem Yüce aynı Üniversite’den mezun

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin de aynı üniversiteden mezun olduğu bu buluşma, Sakarya Büyükşehir Belediyesi himayesinde yapılacak ve 22 Temmuz’da başlayacaktır. İlk gün Sakarya’da KYK’na bağlı bir yüksek öğrenim talebe yurdunda karşılanacak ve misafir edilecek mezunlar, İkinci gün yani 23 Temmuz Cumartesi günü Sakarya Üniversitesi Kongre Merkezi Salonunda saat 10.00 ile 17.30 arasında, pırotokol konuşmalarına müteakip düzenlenecek panelde olacaklardır.


SAÜ’de panel

Panel konusu “2023’e Giderken Yüzyılın muhasebesi ve Geleceğin İnşası” olacak, panede ise Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı NAZİF YILMAZ ile eski Rize mebusu ve Belediye başkanı ŞEVKİ YILMAZ, dernek başkanı SALİH AKVERDİ yönetiminde konuşacaklardır. Üçüncü gün yani 24 Temmuz Pazar günü Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkında buluşacak mezunlar, burada da serbest kürsü konuşmaları ile istişare ve sohbet pikniğinde bir arada bulunacaklardır.

Dördüncü gün yani 25 Temmuz’da da Sakarya’nın tarihi ve tabiat yerlerine yönelik bir gezi düzenlenerek, buluşma etkinliği sona erecektir. Buluşmaya her yıl bu üniversiteden mezun veya bu üniversitede hocalık yapmış birçok eski ve yeni milletvekili, eski bakan,belediye başkanı, rektör, dekan ve öğretim görevlisi, iş insanı ile çok sayıda eski ve yeni üst düzey bürokrat ve siyasetçi katılmaktadır.

Buluşmaya bakanlar katılım sağlayacak
Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, eski M. Eğitim bakanı Prof.Dr.Ömer Dinçer, eski Devlet ve Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, eski İçişleri Bakanı Prof. Dr. Beşir Atalay, Prof. Dr, Yusuf Ziya Kavakçı, eski Van 100.Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyyit Mehmet Şen, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Prof. Dr. Şerafettin Gölcük, Prof. Dr.Mustafa Ağırman gibi birçok tanınmış isim katılmakta, Sakarya buluşmasına da birçoğunun gelmesi beklenmektedir.

Buluşma ekseriyetle ailece olacak ve en az 800 kişiyi bulması bekleniyor.