Azerbaycan AĞ Partisi Genel Başkanı Tural Abbaslı 2023 seçimlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanması gerektiğini belirterek "Erdoğan hükümeti Türkiye'den gitse biz bilmiyoruz yeni gelecek Türkiye hükümeti Azerbaycan'ın Karabağ savaşının ne tarafı olacak.  Yeni nizam grubu. Bizde hala kalmışız. Azerbaycan'ın hali ne olacak." dedi. 

'ERDOĞAN, AKAR, ÇAVUŞOĞLU 2 GÜNDE BİR BURADAYDI'

Azerbaycan'ın geçmişte olacağı gibi Ermenistan ve Rusya'ya karşı tek başına bırakılmasından endişe eden Abbaslı, "Azerbaycan o hale gelecek ki Süleyman Demirel gibi diyecek ki gidin Rusya ile anlaşın. Diyecek ki biz helikopter vermiyoruz. Yani her Türkiye'de iktidar Azerbaycan'a yabancılaşmayacak iki günde bir Hulusi Akar, Çavuşoğlu, Erdoğan buradaydı. Erdoğan Karabağ'ı karış karış gezdi." ifadelerini kullandı.

'DEVLET OLARAK TÜRK İKTİDARININ YANINDAYIZ'

Ermenistan ile gerçekleşen savaş esnasında ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Akar ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun sürekli Azerbaycan'da olduğunu söyleyen Abbaslı, "Yani biz bu meselede Türkiye'nin ve Türkiye'nin mevcut iktidarının yanındayız. Türkiye'nin yanında olmak bir yana mevcut iktidarın halk olarak, millet olarak, devlet olarak Türk iktidarın yanındayız" şeklinde konuştu. 

'TÜRKİYE, TÜRK DEVLETLERİNİN AKSAKALIDIR'

Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermesini istemekle kalmayan Abbaslı, diğer Türk devletlerinin de AK Parti ve Erdoğan'ın yanında olması gerektiğini söyledi. Abbaslı, "Altı büyük Türk devleti var. Altı devlet var ve buna biz öyle bir şey ki Türkiye bizim bu Türk devletlerinin aksakalıdır. Mesela Türkiye'ye bir şey olsa diğer Türk devletler ezilir. Biz ona göre Türkiye'nin bizim Türk devletleri teşkilatının aksakallının ayakta kalması için elimizden geleni yapmalıyız." dedi. 

'BİZ NEYİMİZE SEVİNİYORUZ'

Bazı kesimlerin Rusya ve Avrupa diliyle konuştuğuna dikkat çeken Abbaslı "Neye seviniyor? Erdoğan hakimiyetinin zayıflamasının neyine seviniyor? Erdoğan F-16'larını getirip koydu Nahçıvan'da. Erdoğan, Çavuşoğlu parmak sallıyordu ve biz her an Azerbaycan'ın yanındayız diye. Hulusi Akar dedi ki Azerbaycan müracaat ettiği an ordumuzla oradayız. Ben mesela garantim yoktu ki CHP iktidarı gelip bunu diyecek veya Akşener iktidarı gelip bunu diyecek. Ona göre kardeşler biz neyimize seviniyoruz" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.