DEVA Partisi lideri Ali Babacan, seçimlere nasıl gireceklerini açıkladı.

Babacan, "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun" dedi.

"BARAJLARI YIKIP GEÇECEĞİZ"
Babacan bu paylaşımdan sonra haftalık basın toplantısı düzenledi. “Belli ki Sayın Erdoğan seçim dönemini başlattı" diyen Babacan "Biz seçimlere hazırız. DEVA Partisi hazır. Ve biz kazanacağız" dedi. Babacan şöyle devam etti:


“İlan ediyorum. Duymayan kalmasın. Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun. Daha önce söyledim, tekrar söylüyorum: Türkiye 1’den büyüktür. Türkiye kazanacaktır. Hodri meydan. Elinizden geleni ardınıza saklamayın. DEVA damlalarının oluşturacağı seli hiçbir baraj durduramaz. Barajları yıkıp geçeceğiz."

"TÜRKİYE'Yİ RÖVANŞLARIN ÜLKESİ YAPMAYACAĞIZ"
"Biz; bu ülkede adalet ve merhamet gibi değerlerin yere düşürülmesine asla müsaade etmedik, etmeyiz. Biz, özgür ve adil yarınlar için bir araya gelen demokrat insanların partisiyiz. Türkiye’yi hiçbir koşulda öfkeye teslim etmeyeceğiz. Üste çıkanın alttakini ezmesine müsaade etmeyeceğiz. Ülkemizi, ‘nöbetleşe zorbalık’ dediğimiz çıkmaz sokağa sürüklemeyeceğiz. Kin ve intikam zehriyle alınan kararların adaletsizlikten başka hiçbir şey getirmediğini tarih boyunca deneyimledik, deneyimliyoruz. Türkiye’yi ‘rövanşların ülkesi’ yapmayacağız. Önce, bu ülkenin bütün demokratları olarak birleşeceğiz. Ardından bu karanlık tünelden hep beraber çıkacağız. Adaletle çıkacağız."

"SESSİZ ÇOĞUNLUK, KORKU VE YOKSULLUK KOMPLOSUNU BOŞA ÇIKARACAK"
"Türkiye’nin sinir uçlarını germeye çalışanlar, bunun faturasını sandıkta ödeyeceklerdir. Bu ülke huzura kavuşacak. Türkiye’nin sessiz çoğunluğu, iktidar ortaklarının dayattığı bu korku ve yoksulluk komplosunu boşa çıkaracak. Bu millet haksızlık karşısında susmadı. Yine susmayacak. Bu millet susanın dilsiz şeytan olduğunu çok iyi bilir. Sözünü de sandık günü söyler. Yine söyleyecek."

"ALTILI MASADA VERDIĞIMIZ BÜTÜN SÖZLERİN ARKASINDAYIZ"
"Biz altılı masada bugüne kadar vermiş olduğumuz bütün sözlerin arkasındayız. Ortak çalıştığımız konularda, her türlü katkıyı vermeye de devam edeceğiz. O masada yer alan her partiyle iş birliği yaptığımız alanları genişletmek konusunda da güçlü bir iradeye sahibiz. Bunu herkesin bilmesini arzu ederim."

"A PLANIMIZ ORTAK ADAY"
Babacan'a "Daha önceki açıklamalarınızda ortak Cumhurbaşkanı adayını olumlu bulduğunuzu ifade etmiştiniz. Parlamento seçimlerine ayrı girme kararınız ayrı bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarmak anlamına da geliyor mu?" sorusu yöneltildi.

Babacan da “Ortak cumhurbaşkanı adayı seçimlerde başarı sağlamak için önemli olacaktır. Mutabakat sağlanamazsa farklı seçeneklere de bakılır. A planımız 6'lı masada ortak aday oluşturup tek adayla seçimlere girmek. A planımız bu” dedi.

“Üçlü ittifak olasılık dışına mı çıktı? Yüzde 7 barajından çekinceniz yok mu?” şeklindeki soruya da Babacan, “Bizim baraj derdimiz yok arkadaşlar. Bunu açıkça ifade edeyim. 6'lı masadaki her bir partiyle işbirliği alanlarımızı genişletmek konusunda iradeye sahibiz derken bize gelebilecek farklı tekliflere, farklı işbirliği alanlarına açık olduğumuzu, bunları görüşmek konusunda da her zaman diyalogdan yana olduğumuzu daha önce ifade ettik. Tekrar etmekte bir mahsur görmüyorum” dedi.