Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan, ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

BAE'DEN TÜRKİYE'YE ÜST DÜZEY ZİYARET

Görüşmede, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra küresel ve bölgesel meselelerin gündeme gelmesi bekleniyor.

Al Bawaba internet haber sitesinin aktardığına göre, ziyaretin tarihine ilişkin kesin bir bilgi bulunmuyor ancak "yakında" gerçekleştirileceği kaydedildi.

İKİ ÜLKE ARASINDA TİCARET KORİDORU MASADA

Görüşmenin 10 yılın ardından yüz yüze yapılacak ilk temas olduğuna dikkat çekilerek, Türkiye ile BAE arasında ticaret koridoru açılması konusunun masada olacağı bilgisi paylaşıldı.

BAE Veliaht Prensi, Türkiye'ye son resmi ziyaretini Şubat 2012'de düzenlemişti.

YENİ DÖNEMİN BAŞLANGICI

Öte yandan Middle East Eye internet sitesi, ziyaretin 24 Kasım'da yapılmasının beklendiğini yazdı. Türk yetkililerin, BAE'li Prens'in ziyaretini "yeni dönemin başlangıcı" olarak tanımladığı aktarıldı.

BAE'Lİ ŞİRKETLERİN TÜRKİYE İLGİSİ

Söz konusu ziyaretle ilgili hazırlıklara aşina bir kaynak da BAE'nin son dönemde Türk savunma şirketlerine ilgisinin arttığına işaret etti.

Abu Dabi Yatırım Otoritesi ve diğer BAE'li şirketlerin, Türkiye'deki sağlık hizmetleri, fintech hedefleri ve diğer sektörlerle ilgilendiği kaydedildi.

AĞUSTOSTA YAPILAN KRİTİK GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz ağustos ayında BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun bin Zayed Al Nahyan'ı Külliye'de kabul etmiş, görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel meseleler değerlendirilmişti.

Ayrıca görüşmede, BAE'nin Türkiye'ye yönelik yatırımları gündeme gelmişti.