Hayırsever iş adamı Mehmet Ali Öztürk geçtiğimiz sene ticari sebeplerle gittiği Dubai'de herhangi bir gerekçe gösterilmeden kaldığı otelde gözaltına alınmıştı.Öztürk'ün CİA tarafından gizli bir operasyonla tutulklanıp BAE'ye teslim edildiği de belirtilmişti...

BAE’nin Federal Yüksek Mahkemesi de, Öztürk'ün avukatının temyiz başvurusunu reddetti.

Öztürk geçtiğimiz sene ticari sebeplerle gittiği Dubai'de herhangi bir gerekçe gösterilmeden kaldığı otelde gözaltına alınmıştı.

Mehmet Ali Öztürk tutuklanmadan önce ticaretle uğraşmasının yanısıra Türkmen-Der adında bir derneğin başkanlığını yaparak Suriye’de yaşanan savaştan dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan mağdurlara yardım ediyordu.Öztür, Kızılayla da ortak çalışmalar yürüterek özellikle Lazkiye kırsalında bulunan Bayır-Bucak Türkmenlerinin yaralarını sarmaya çalışıyordu.

Öztürk yasal olarak BAE Büyükelçiliği'nden aldığı ticari vizeyle 18 Şubat 2018’de BAE’ye giderek Fuara katıldıktan sonra,herhangi bir gerekçe gösterilmeden tutuklandı,10 ay boyunca sorguda kalan Öztürk’ün bu süre zarfında nerede tutulduğu ve işkenceye maruz kalıp kalmadığı konusunda Ailesine ve Avukatına bilgi verilmedi.

Ailenin avukatı Mete Gençer yaptığı açıklamada, Öztürk müebbet hapis alana kadar kendisine ne avukatı ne de Türkiye büyükelçilik görevlileri ulaşabildi.

Öte yandan Öztürk’ün duruşmalarına son iki celse hariç diğer duruşmalara Türk diplomatlar alınmadı.

Avukatı Mete Gençer, BAE mahkemesinin Öztürk’e yaptığı suçlamaların evraklarla ve gerekli delilerle çürüttüklerini savunarak davanın siyasi olduğunu açıkladı.

Türkiye ile BAE arasında suçluların iadesi anlaşması olmadığı için Türkiye, Öztürk’ün iadesini talep edemiyor.