Hürriyet Mahallesi'nde ruhsatı olmayan diş muayenehanesini tespit eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bağcılar Belediyesi zabıta ekipleriyle adrese baskın düzenledi. Ekipler, iş yerinde çok sayıda diş yapımı ve tedavisinde kullanılan materyal ele geçirdi.

Hatice D., bir arkadaşı aracılığıyla Orhan Dişçi ile tanıştı. Orhan Dişçi, kendisini Hatice D.’ye diş doktoru olarak tanıttı. İmplant yaptırmak isteyen Hatice D., Dişçi ile 40 bin liraya anlaştı. Hatice D. tedavi için Dişçi’nin Hürriyet Mahallesi’ndeki muayenehanesine gitti. Dişçi burada Hatice D.’nin çürük dişi üzerine implant yaptı. Bu yüzden Hatice D.’nin 10 dişi iltihap kaptı. Hatice D. yaşadığı sorunlar nedeniyle Dişçi’yi aradığında hakaret ve tehditlerle karşılaştı. Hatice D., savcılığa giderek şikayetçi oldu. Hatice D.’nin şikayeti üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda Orhan Dişçi’nin Hürriyet Mahallesi’ndeki tabelasız iş yerine İl Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte baskın düzenlendi. 

Polis ekipleri, iş yeri açma ruhsatı ile mesleki yeterlilik belgesinin olmadığı ve "uyuşturucu madde kullanımı" suçundan kaydı olduğu öğrenilen O.Dişçi'yi (37) gözaltına aldı. İş yeri, zabıta ekiplerince mühürlenerek faaliyetine son verildi. Adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe serbest bırakıldı.