MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Atatürk, Türk milletinin sinesinde kurtuluşun simgesidir. Her zaman, her ortamda hatırlayacağız.

Algı operasyonları insan ve toplum hayatını zehirlemektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlığıyla ilgili yayılmak istenen ahlaksız tezviratlar gözümüzden kaçmayan alçaklıktır. Siyasi, ekonomik ve diplomatik saldırılar yaygınlaşmaktadır. 

"CHP TERCİHİNİ ŞEYTANDAN YANA KULLANDI"

HDP'nin kafesine giren CHP resmen patlamıştır. Nerede anarşik vaka görülmüşse orada Cumhuriyet Halk Partisi çıkmıştır. Bu partinin kalemşörlüğünü yapan kozmopolit zihniyetler milli dokuda dipsiz kuyular açmak için çırpınmışlar, görevi bitenlerin soluğu yabancı ülkede aldığı ortaya çıkmıştır. Kemal Kılıçdaroğlu bir sonuçtur, sebep ise CHP'ni son 50 yılında yatmaktadır. Kılıçdaroğlu'nun bütün yolları Kandil'e çıkmaktadır. CHP'nin hali utanç vesikasıdır. CHP tarafını ve tercihini şeytandan yana kullanmıştır.

Kılıçdaroğlu'nun esir edilmiş bir siyasetçi olduğuna kesin kanaat getirmiş durumdayım.

CHP, HDP istediği kadar tezkereye "hayır" desin, faydası yoktur. Gerekirse Kandil'e Türk Bayrağı dikilmelidir. 

KILIÇDAROĞLU'NUN ELÇİLERE MEKTUBU

Demokrasilerde muhalefet, iktidarlardan daha mühimdir. Muhalefet yalnızca demokrasilerde mevcuttur. TBMM'de denge ve denetleme göreviyle mesuldür. Türkiye'de görev yapan 10 ülkenin büyükelçisi tarafından açıklanan muhtıranın külleri soğumadan, şimdi de Kılıçdaroğlu karşımıza çıkmıştır. CHP Genel Başkanı, Türkiye'de görev yapan yabancı devlet büyükelçilerine bir mektup yollamıştır. Bu mektup 5 Kasım skandalı olarak tarihe geçecektir. Bahse konu mektupta diyor ki "Ülkenizdeki yatırımcılar, Kanal İstanbul gibi her yönüyle dünya iklimine karşı olan bu projeyi desteklememelidir. Kanal İstanbul'un uygulanmasının önlenmesi için mücadele etmeye devam edeceğim. Sizlere de dünyayı korumak için çağrıda bulunuyorum" Sayın Kılıçdaroğlu ne hallere düştün? Seni ele geçiren irade kimdir? İtiraf et de yardım edip elinden tutalım. Türkiye'yi nasıl bir mantıkla hangi hakla şikayet ediyorsun?

Kılıçdaroğlu bir çuval inciri berbat etmiştir. Artık suyu ısınmış, miadı dolmuştur. Mektup gayrimillidir, gayrimeşrudur, bu mektup bir rezalettir. Zillet ittifakının yama tutmadığı ortaya çıkmıştır. Yabancı büyükelçilere mektup yazıp Türkiye'yi şikayet etmen ipliğini pazara çıkarmıştır. 

ŞEHİT YAKININA KÜFREDEN LÜTFÜ TÜRKKAN'A TEPKİ

Şehidimizin bacısına küfretmek soysuzluktur, şerefsizliktir. Bu edepsizlik, kansızlık içinde insan sevgisi, şehit saygısı ve ilahi adalet hissi olan hepimizin yüreğini dağlamıştır.

Allah'tan niyazım, ne yaptılarsa aynısıyla karşılaşmalarıdır. 

"İP BAŞKANI NEYSE BİLDİĞİN AÇIKLAMALISIN"

Buradan İP Başkanı'na sesleniyorum. Neyse bildiğin açıklamalısın. Hangi mektupları gönderip aldığımızı paylaşmak mecburiyetindesin.

"CHP SÖZCÜLERİ NEREYE KAÇTINIZ?"

Şehidimizin bacısına küfreden alçağa CHP'den en ufak itiraz gelmedi, gelemedi. CHP sözcüleri size ne oldu, nereye kaçtınız? Şehit hepimizin şehidi, ailesi hepimizin ailesi.