MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Siyasi muhitler arası sürekli göçenlerle işimiz olmaz. Biz bakacak yüze basmayız, bastığımız yüze asla bakmayız.

- Tarafımız belli, adayımız bellidir. Asıl gelen Cumhur İttifakı'dır.

- Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını arıyor. Görüş ayrılıkları bitmiyor.

- Yabancı ülkelerde Türkiye'yi ve Türkiye Cumhurbaşkanı'nı vicdanları sızlamadan şikayet sırasına giriyorlar. Her akşam sözde uzman yorumcular bağıra çağıra 'zillet ittifakının' adayı üzerinde toto oynuyorlar. Öyle isimler öne sürülüyor ki. İstanbul'u perişan eden, aciz, arızalı ve başarısız şahsın devamlı ön plana çıkarılması kimin tembihidir?

- Kadından imam olmaz diyen siyasetçinin, yancıları ile cumhurbaşkanlığı adaylığı için kulisleri kaynatması fırsatçılık değil midir? Bunları hangisi cumhurbaşkanlığına layık olabilir?

- Cumhurbaşkanlığı staj yapma yeri değildir. Yalvarma ile oturulacak bir makam değildir.

- Cumhurbaşkanlığı yapboz tahtası değil, staj yapma yeri değildir el avuç açmakla oturulacak bir makam değildir. Kılıçdaroğlu boş hayallerinin peşinden koşmaktan vazgeçme. Türkiye'nin karşısına dikilen bir şahsa adam denilir mi? Kılıçdaroğlu açık açık adayım diyemiyor veya adayını ilan edemiyor. Sayın Kılıçdaroğlu ikide bir meydan okuyacağına cesaretin varsa adaylığını açıkla. Açıkla da Türk milleti seni tartıya alsın, bakalım ederin neymiş?

-Başörtüsünü Anayasal güvenceye haydi buyur birlikte kavuşturalım.

- Türk askerine düşmanlık, düşmana askerliktir. Türk askerine aslı olmayan suçlamalarda bulunanlar teröre beşinci kol faaliyeti yapan kansızlardır.

- Türk Tabipleri Birliği başkan ve yöneticileri, hakkında en ağır cezai işlemlerin temin edilerek, bu birliğin kapısına kilit vurulmasını ve doktorların bu kuruma mecburi üyelik şartlarının kaldırılmasını tarihi önemde addediyorum. Türk düşmanı bir birliği başında Türk yazılamaz. Türk askerine kimyasal silah çamuru atanları, Türk Tabipler Birliği başkanı ve diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması akla en yakın yollardan birisidir.

- TTB'nin tıp ile alakası kalmamıştır.