Lozan'a aykırı olmasına rağmen 'ekümenik' ifadesini kullanmaya çalışan Fener Rum Patriği Bartholomeos'a 'Ekümenik Patrik' yazılı Trabzonspor forması hediye edildi. 'Ekümenik Patrik' ifadesine MHP Lideri Devlet Bahçeli'den tepki gecikmedi.

bahceli-aa-04834734

"BU KEPAZELİK HİÇBİR VİCDAN TARAFINDAN KABUL EDİLMEZ" 

"Bu yürek yaralayıcı tertip skandal olmasının ötesinde tahrik, tahrip ve taciz tonu çok yüksek bir meydan okumadı" diyen Bahçeli, "Trabzonspor’umuza ve bu kulübümüze gönül veren muhterem vatandaşlarımıza hakaret niteliğindeki bu kepazeliğin hiçbir vicdan tarafından kabul edilmeyeceği ortadadır." ifadelerini kullandı. 

Bahçeli ayrıca bu skandalın amacının kaos çıkarmak ve kriz ortamı oluşturmak olduğunu belirtti. 


 

"TAHRİP, TACİZ VE MEYDAN OKUMADIR"

İşte Bahçeli'nin Fener Rum Patriği Bartholomeos'a verilen 'Ekümenik Patrik' yazılı Trabzonspor formasına tepkisi...

"Son günlerde ardı arkasına sahnelenen provokasyonlar, milli birliğimizi ve dayanışma ruhumuzu hedef alan sabotajlar bizi yolumuzdan çeviremeyecektir.

Bu provokasyonlardan birisi de, Sümela Manastırı’nda 9’ncu kez ayin yapmak için Trabzon’a gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos’a ekümenik yazılı Trabzonspor formasının hediye edilmesidir.

Bu yürek yaralayıcı tertip skandal olmasının ötesinde tahrik, tahrip ve taciz tonu çok yüksek bir meydan okumadır.

Trabzonspor’umuza ve bu kulübümüze gönül veren muhterem vatandaşlarımıza hakaret niteliğindeki bu kepazeliğin hiçbir vicdan tarafından kabul edilmeyeceği ortadadır.

Türkiye’de ekümenik diye bir kurum ve görev tanımı yoktur.

Lozan Antlaşması gereğince, Fener Rum Patriği’nin siyasi ve idari işlerle uğraşmaması, ülkemizdeki Rum-Ortodoks vatandaşlarımıza ruhani hizmet vermesi hüküm altına alınırken, Fatih Kaymakamlığı’na bağlı bir din görevlisi olmasının dışında hiçbir statüsü de olamayacaktır.

Türkiye’nin dört bir koldan tuzağa çekilerek milli ve manevi hassasiyetlerinin tahriş edilmesi etap etap ilerletilen bir kumpasın içyüzünü açığa vurmaktadır.

Amaç kaos çıkarmak, kriz ortamı yaratmaktır."