Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları: 

Sağlık altyapımız ile bu virüsün kökünü kazıyacağız. Kovid-19'un aşılarına bile ulaşamayan insanların varlığı kahredici bir durumdur. Türkiye, aşıya ihtiyaç duyan ülkelerin yanında durmuştur. 

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'E ÇOK SERT SÖZLER

Yanılgı insan içindir ancak silgi kalemden önce bitiyorsa fazlaca yanlış yapılıyordur. CHP'li birileri Kur'an Kursları için 'Orta Çağ Zihniyeti' diyor. Ahmaklığın en ciddi delili aynı şeyi defalarca yapıp farklı sonuç almayı beklemektir. Kur'an'da eli olmayanın okunmasına da tahammülü olmazmış. İnanıp inanmamak kendi bileceği iştir. Fakat dinimize laf söyletmeyiz. Bu saygısız ve edepsiz sözden dolayı CHP Genel Başkanı milletimizden özür dilemelidir. CHP yönetiminin siyasi zihniyeti işgal edilmiş ve tedavisi çok zor olacak şekilde de müzminleşmiştir. Din bilmezler, diyanet tanımazlar. Cuma namazını kazaya bırakan bozuk zihniyet bu CHP zihniyetinin ta kendisidir. Allah ülkemizi de milletimizi de bunlardan korusun.

MÜLTECİ KRİZİ

2021 yılında ülke ve dünya gündeminde öne çıkan başlıklardan birisi de Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesidir. Yere çakılan ibretlik görüntüleri simgesel bir travma olarak aklımızdadır. Ekonomik sıkıntılar, terör, iç karışıklık olmak üzere yerinden yurdundan kopan insanların küresel dengeleri çok boyutlu etkilediği ortadadır. 

Mülteci ve sığınmacı sorunu 2021 yılında yaygınlaşarak devam etti. Bunun küresel dengeleri çok boyutlu etkilediği malumunuzdur. Hedef 2022'de göç probleminin çözülmesi olmalıdır. Ülkemize sığınmış suçsuz günahsız kişiler üzerinden provokasyon yapmak Türkiye düşmanları tarafından sipariş edilen örtülü bir operasyon şeklidir. Buradan herkesi uyarıyorum, partimizin sembolünü kullanarak sokaklara çıkmaya çalışanların nefesimiz ensesinde olacaktır.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ

Göçmen akınının yanında küresel cepheleşmeler artış kaydetmiştir. Rusya-Ukrayna gerginliğinin nereye varacağı kısa sürede anlaşılacaktır. Temennimiz anlaşmazlıkların uzlaşma ile düğümlenmesidir. Nükleer savaştan bahsedilmesi bir başka vahim risktir. Soğuk savaş şartlarına adeta geri dönülmüştür.

YUNANİSTAN'A TEPKİ

Yunanistan'ın silahlanma yarışı, Ege'de hukuku çiğnemesi, deniz yetki alanlarımıza musallat olması hazmedilemez bir konudur. PKK'ya, FETÖ'ye kucak açan devlet sabrımızı test etmekten acilen vazgeçmelidir. Zalim emellerinin sonu hezimet olacaktır. Fransa'dan aldıkları savaş uçaklarına fazla güvenmesinler. Kimse bize güç gösterisi yapmasın. Ege ya barış denizi olacaktır ya da Türk milleti bir zafere daha kanı ile canı ile imza atmayı bilecektir. Yunanistan hala vakit varken komşuluk hukukuna dönmelidir.

2021 yılının Eylül ayında Merkel iktidarı sona ermiş, koalisyon hükümeti yönetimi devralmıştır. AB Dönem Başkanlığı'nı üstlenen Fransa'da seçimler yapılacaktır. Biden yönetiminin saldırgan ve savruk tutumunun sandığa nasıl yansıyacağı belli olacaktır.

"2022 BİR MİLAT OLACAK"

Rusya ilk defa 2021'de nükleer füze taşıyan uçaklarını Suriye'ye indirmiştir. Savaş gemilerini Suriye'nin limanına konuşlanmıştır. ABD, Suriye'de yuvalanmış terör örgütüne açıktan destek vermeyi de sürdürmüştür. Eren Bülbül'ün kanına girenlerin ABD tarafından pışpışlanması insanlığın görüp göreceği en kepaze olaylardan bir tanesidir. Bu ülkede iç huzur ve sükunet hakim olmadan Türkiye'nin güvende olması mümkün değildir. Suriye kangrene dönüşmüş ve içinden çıkılmaz haldedir. Türkiye terörist eylemleri engelleme konusunda muazzam bir gayret göstermiştir. İnanıyorum ki 2022'de terörün kökü kazınacaktır. 2023'te terörün gündemden tamamen çıkarılması için 2022 bir milat olacaktır. Türkiye terörü bitirmeye kararlıdır. Bu yüzden PKK'nın HDP'nin sureti kapatılmalıdır.

"İBB BAŞKANI HER TÜRLÜ SUÇLUDUR!"

HDP ile ittifak kuran, gelecek düşleyen hangi parti varsa suç ortağıdır, bölücülük çukurundadır. Muhteşem başarılarımızı TBMM'de kaybetmeye hakkımız olmadığı gibi İBB'de pazarlık konusu yapmaya kimse kalkışmamalıdır. Terörün emellerine hizmet eden sözde milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması adaletin ve milli iradenin şerefidir. Kahraman güvenlik güçlerimizin mücadele onurunu siyasi rant uğruna hiçe sayanlar doğrudan doğruya ayağımızın altındadır. İBB'de işe alınan çok sayıda kişiden 557'sinin terör örgütleriyle irtibatlı olduklarına dair iddianın üzerine gidilmesi bir hukuk gerçeğidir. Bundan rahatsızlık duyanlar, utanmaz yüzleriyle Türkiye'nin karşı cephesi, Türk milletinin kripto hasımlarıdır. 

'Lafı ortaya attım isteyen istediğini alsın' diyen çürük yumurta senin dilinin altındaki bakla nedir?  İBB Başkanı kimlerin işe alınıp alınmadığını sormadı mı? Sorup da HDP için sustu ise suçludur? Hiç sormadı ise katmerli suçludur. İBB Başkanı her türlü suçludur. İddialar doğru çıkarsa İBB Başkanı'nın bir saniye o koltukta durmaması gerekir. İBB'de suç işlenmiş ise bunun birinci derecede sorumlusu bal gibi de, buz gibi de belediye başkanı olan zattır.