Art arda gelen elektrik zamlarının ardından protesto amacıyla faturasını ödemeyeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği dün sabah EnerjiSA ekiplerince kesildi.

Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte elektriğinin kesilmesi sonrası gaz lambası ışığında açıklama yaptı.

Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise isim vermeden Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle seslendi.

TBMM’DE GÖREV YAPIYOR OLMALARI ZİLLETTİR

"Vicdan ve siyasetlerindeki karanlık noktaları ülkemizin geneline teşmil etmenin arayış ve gayesinde olanların yüzsüzce karanlık içinde poz vermeleri, aynı zamanda sivil itaatsizlik provaları, üstelik bu çarpık zihniyetlerin TBMM’de görev yapıyor olmaları zillettir, rezalettir" diyen Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

"Türkiye’nin aydınlık yarınlarını baskılamaya, üzerini örtmeye azmetmek Gazi Meclisi’mizin emanetlerine karşı ayıplı bir itirazdır. Fikir ve vicdan hürriyeti perdesi altında esasen bütün hürriyetleri yok etmekten başka bir maksat gütmeyen etki ajanları dün yenilmiş, gene yenilecektir.

LAYIK OLDUKLARI ZİFİRİ KARANLIĞA

İçine düştükleri tehlikeli savrulmaların ağırlığından ve aşağılayıcı durumundan kurtulabilmek için karanlığa sığınanlar, karanlıktan medet umanlar 23 Nisan 1920’de nasıl kaybetmişlerse, onların izinden yürüyen müstevli kuklaları yine ve bir kez daha kaybedeceklerdir.

Bile isteye odalarda ışıksız kalıp milletimizin ışığını söndürmeyi amaçlayanlara bizzat Türk milleti karşı çıkacak, komplolarını ve kumpaslarını yeri ve zamanı geldiğinde ellerine tutuşturup alayını birden layık oldukları zifiri karanlığa mahkum edecektir."

BAKAN DÖNMEZ'DEN YALANLAMA

Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 4 milyon hanenin elektriğinin kesik olduğu yönündeki söylemlerini yalanladı. Dönmez, "Kılıçdaroğlu'nun bugün 4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturmaya çalıştığı söylem algıdır, manipülasyondur, çarpıtmadır. Bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısı 278 bindir" ifadelerini kullandı.