MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulunun eğitim faaliyetlerini tamamlaması dolayısıyla, partisinin genel merkezinde düzenlenen 16. dönem sertifika töreninde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında erken seçim çağrılarını yorumlayan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklenen Bahçeli "Sandık diyorsanız 2023 Haziran ayını bekleyeceksiniz" dedi.

"Kılıçdaroğlu, uyarmadı deme, tecrübe etmediğin sularda yüzersen dibi boylarsın, kimse sana el uzatmaz, can simidi bile uzatamazlar" diyen Bahçeli, "Barışçıl protestolar diyerek neyin hazırlığını yapıyorsunuz? Zamları, enflasyondaki artışları sokak tepkisiyle birleştirip Türkiye'den Kazakistan çıkarmayı mı planlıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.
Bahçeli ayrıca, "Ekonomi ve enflasyon üzerinden çıkar sağlamaya çalışan sorumsuzlar, insanımızı tanımıyor" dedi.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

* Biz kutlu ceddimizin yaşadığı günün ertesi günüyüz, onların emanetçisiyiz. İnkar edenler oluyormuş bizim için vız gelir herkes kanına müzahir şekilde duracak ve davranacaktır" diyen Bahçeli, "Atalarımız ne güzel de söylemiş yerden havaya toz kalkar, havadan yere rahmet iner, hep kap kendisine sızar, kısaca söylersek testinin içinde ne varsa dışına sızan da odur.
* Her kim tarihimizi hor görüyorsa ona karşı kesinlikle uyanık olunuz. Bu tipler bizim gibi görünebilir ama hakikatte bizden değillerdir. Girmedikleri kılık, takmadıkları maske yoktur. Rant için girmeyeceği kılık yoktur.
'Hiç kimse sabrımızı yanlış yorumlamamalıdır'
* Çalışmamızdan gocunanlar fazladır. Hiç kimse de bizim sabrımızı yanlış yorumlamamalıdır.
* Ekonomik sorunları büyütüp enflasyon mühimmatıyla ülkemizi yaylım ateşine tutan sorumsuzlar, aslında ne insanımızı tanrılar ne rızkı bilirler, ne tarihimizi okurlar ne de ekonomiden anlarlar. Bizim sadece ekonomik hayatımız yoktur. Bir toplum hayatımız, inanç hayatımız vardır.
* Ekonomi ve enflasyon üzerinden çıkar sağlamaya çalışan sorumsuzlar, insanımızı tanımıyor.
*Osmanlı'ya hasta adam muamelesi yapan, Türkiye'yi de hastalandırmak için kriz, darbe, nifak ve kutuplaşma üretimini biteviye sürdüren küresel emperyalizm için hamdolsun deniz bitmiştir. İhtiyaç duyulan akli zihni siyasi ve milli demlenme süreci tamamlanmıştır; Türk irfanı, Türk iradesi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile doğrulmuş, Cumhur İttifakı ile ayağa kalkmıştır.

'Türkiye'den Kazakistan çıkarmayı mı planlıyorsunuz?'

* Barışçıl protestolar diyerek neyin hazırlığını yapıyorsunuz? Zamları, enflasyondaki artışları sokak tepkisiyle birleştirip Türkiye'den Kazakistan çıkarmayı mı planlıyorsunuz?
* Demirtaş teröristtir. CHP Genel başkanı neden cezaevinde olduğunu soruyor. Demokrasiyi ağızlarından düşürmeyen lekeli yüzlere bakın. Milletin iradesine karşı hazımsız ve saygısızlardır.

'Biz Türk Lirası'nı her zaman tıpkı bir bayrak gibi savunduk'

*CHP Genel Başkanı bizim milliyetçilik diye ortada gezmemizden hoşlanmıyormuş. Neyden hoşlanıyorsa bize bir zahmet bildirsin de ona göre davranalım. Nasıl olsa kendisi birilerini memnun etmek için siyaset yapıyor. Herkesi kendisi gibi sanıyor. Kılıçdaroğlu'nun bu söylemi düşünce namusu açısından yüz kızartıcıdır. Milliyetçi buna göre liraya değer veren kişiymiş. Kılıçdaroğlu, korkusundan Türk Lirası diyemiyor. Pervasızca milliyetçilik taslayıp gülünç durumlara düşüyor.
* Kılıçdaroğlu, uyarmadı deme; tecrübe etmediğin sularda yüzersen dibi boylarsın, kimse sana el uzatmaz, can simidi bile uzatamazlar. Milliyetçiliğin alanına girmekten kaçınmalısın aksi halde terörist Demirtaş'tan ihtarname almaktan kaçamazsın. Sayın Kılıçdaroğlu, pek uyanık bir uykudasın, bu gidişle gözünü açmaya vakit de bulamayacaksın.
* Biz Türk Lirası'nı her zaman tıpkı bir bayrak gibi savunduk. Ama sen idrak edemezsin zira ederi 1 dolar eden şerefsizlerle aynı kümedesin, aynı küllüktesin.
* Kılıçdaroğlu, bağ bağışlar gibi 'sokağa çıkmayacağız' diyor. Sokağa dökülseniz ne yazar, dökülmeseniz ne çıkar.
* Sokakta gelecek planlayanlar buna pişman olacaklar.
* Sandık diyorsanız 2023 yılının haziran ayını bekleyeceksiniz.
* Müslüman Türk insanı şükür bilir, var'ı bilir yok'u bilir.