MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam’da düzenlediği ‘seçim kampı’ çerçevesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

‘GÜFTE İLE BESTE ÖRTÜŞMÜŞ OLDU’
Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, şunları söyledi:

“Bizim programımız ile Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi uygulama sistemini karşılaştırdığımızda çok şey birbirlerini örtüyor. Yani güfte ile beste örtüşmüş oldu.

‘REFERANDUMA GİTME HALİ DOĞAR’

Anayasanın 3 maddelik olan başörtüsü mevzusu perşembe günü komisyonda görüşülecek. (Millet ittifakı) Biz onları dikkate almadan yolumuza devam ediyoruz. Cumhur İttifakı o değişikliği yapmakta kararlı. Meclis’te 400’ün üzerinde bir oyla çıkarsa çok daha sağlıklı olur. Ama olmazsa da bu sefer referanduma gitme hali doğar.

‘FORMÜLÜNÜ BULDUM; ALTI ÇARPI SIFIR EŞİTTİR SIFIR’

Ben bir formülünü buldum. Onun formülü şu; altı çarpı sıfır eşittir sıfır. 6’lı masa bugüne kadar on toplantı yaptı. Yeni bir toplantı yapacaklar. Bu denklemi o toplantının sonucu üzerine kurdum” dedi. Seçim tarihiyle ilgili de konuşan Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nasıl bir değerlendirme yaparsa onu beklemek lazım. Her koşulda Cumhur İttifakı seçimlere hazır.”

‘BİZİ BAŞKALARI İLGİLENDİRMİYOR’

Cumhur İttifakı’nın genişleyip genişlemeyeceği hakkında konuşan MHP lideri, “İttifaklar kurulmuş, hepsi 85 milyonu kucaklamaya çalışıyor. Genişleyebildikleri kadar genişlesinler. 85 milyon az bir rakam değil.” dedi.