İstanbul Bahçelievler'de, D-100 üzerinde seyreden İETT otobüsü durağa daldı. Durakta bekleyenlerden bazıları yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, E-5 yan yol Metroport AVM önünde Sefer B. yönetimindeki 34 HY 8280 plakalı İETT otobüsü, kaldırıma çıkarak önce otobüs durağındaki yolculara, ardından bir minibüse çarptı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada, fiziksel engelli Hikmet Kaya (51) olay yerinde hayatını kaybederken, Azerbaycan uyruklu Ahmad Rzayev, Cezayir uyruklu Messaouda Mariche, Fatma Oruç, Fehim Aydın ve Yeter Baygın yaralandı.

Ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılan yaralılardan Rzayev'in durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Otobüs sürücüsü Sefer B, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Olay yeri inceleme ve AFAD ekipleri kaza yerinde inceleme ve araştırmalarda bulunurken, otobüsün kaldırılması için İBB tarafından çekici getirildi.

İETT'DEN AÇIKLAMA!

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) resmi hesabından yapılan açıklamada, Bahçelievler'de bir özel halk otobüsünün kontrolden çıkarak durak alanına girdiği belirtildi.

Açıklamada, "İlk belirlemelere göre ne yazık ki 1 vatandaşımız vefat etmiş, 4 vatandaşımız yaralanmıştır. Olayla ilgili teknik ve idari incelemeler sürmekte olup, Genel Müdürümüz de alana intikal etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Otobüs içi kamera görüntülerinin temini ve olay mahallinde yapılacak detaylı tespitler üzerinden kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği aktarılan açıklamada, yaşanan kazadan derin üzüntü duyulduğu kaydedildi.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA!

Öte yandan, 1 kişinin öldüğü, 1'i ağır 5 kişinin yaralandığı kaza anı güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Kamera görüntülerinde, kontrolden çıkan İETT otobüsünün durağa yaklaşırken önce bazı yolculara çarptığı, diğer yolcuların bu sırada panikle kaçıştığı ve otobüsün bir minibüse çarparak durabildiği görüldü.

BAHÇELİEVLER BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA!

Konuyla ilgili açıklama yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Şoförün yavaş geldiği ama içerideki arkadaşların deyimiyle şoförün uyuduğu söyleniyor. Tabii bunlar, yolcu ve minibüsçü arkadaşların dedikleri. Yavaş yavaş geliyor, kaldırıma vuruyor, kaldırımdan sonra da köşedeki minibüse vuruyor ve öyle duruyor. Bu sırada kaldırımda bekleyen vatandaşlarımızdan birkaç tanesi otobüsün altında kalıyor. Buradaki minibüsçü esnafımız çıkarıyor. Hastane yakın olduğu için götürüyorlar. Bir eks, 4 yaralı var. Ama bunlar çok net değil. Hastaneyle görüşüp bilgi alacağız” dedi.