Terör sempatizanlarının polis koruması eşliğinde serbestçe eylem yaptığı İsveç'te art arda yaşanan skandallar gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketinin asılmasından sonra aşırı sağcı bir siyasetçinin Kur'an-ı Kerim'i yaktığı alçak eyleme Türkiye'den tepki yağdı. NATO'ya üyelik için Türkiye'ye verdiği sözleri yerine getirmeyen, rezil gösterilere karşı ise hiçbir yaptırım uygulamayan İsveç hükümetinin samimiyetsizliğini ortaya çıktı.

Yaşanan son gelişmelere Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar sert tepki gösterdi. İsveç hükümetini NATO'ya üyelik konusunda uyaran Bakan Akar, "Cumhurbaşkanımıza, bayrağımıza, Kur'an-ı Kerim'e, kutsal değerlerimize karşı her türlü alçaklığı, rezilliği, iğrenç girişimi görmezlikten gelmek, bunlara sessiz, tedbirsiz kalmak kabul edilebilir bir şey değil. Bu şekilde gittiği takdirde bizim tutumumuz, tavrımız çok açık, net belli" sözleriyle adeta gözdağı verdi.

Bakan Akar başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu, Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu ve Muhsin Dere ile ordu, birlik komutanlarının katılımıyla video konferans toplantısı düzenlendi.

'TEK YAPTIĞIMIZ ŞEY ÜLKEMİZİ SAVUNMAK'
Yurt içi ve sınır ötesindeki faaliyetlerle sahadaki son duruma ilişkin bilgi alan Akar, talimatlar verdi. Türkiye'nin başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularının sınırlarına, egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu vurgulayan Akar, "Bunu tekrar tekrar söylememize rağmen özellikle yurt dışı basınında söylemlerimiz çarpıtılıyor ve bilinçli şekilde saptırılıyor. Bizim tek yaptığımız şey ülkemizin, milletimizin savunması ve güvenliği. Bunun için çalışıyor, yapılması gereken ne varsa yapıyoruz" diye konuştu.