TRT Haber'e konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT, asgari ücret, memur zammı ve enflasyona ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, EYT'de yasal süreç tanımlandıktan sonra emeklilik müracaatlarının yapılacağına dikkati çekerken, başvuruların e-devlet üzerinden yapılabileceğini söyledi.

SÖZLEŞMELİLERİN KADROYA GEÇİŞİ MECLİS'TE
Sözleşmeli personelin kadroya geçiş süreci Meclis'e intikal etti. 500 binden fazla çalışanı kapsayan bir düzenleme bu. 

MEMURLARIN ZAMMI NE KADAR OLACAK?
Toplu sözleşme açıktır, nasıl yapacağımız belli. Kamuoyunda "asgari ücrete yüzde 50 yapıldı, bize de olur mu" gibi fikirler duyuyoruz. Adı üzerinde asgari ücret bu. Memur yılda 2 defa alıyor. Enflasyon bell olduktan sonra memur zammını gözden geçireceğiz. Bütün çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Tahribattan koruyacak bir düzenleme yapacağız.

Asgari ücret alanların oranı yüzde 37. Bir kademe üzerinde alanlar var mı? Var. Biz genel durumu düzenleyen bir mekanizma olarka görüyoruz asgari ücreti. Biz geçen sene asgari ücrete yüzde 50 yaptık. Özel sektör de buna göre güncellemeler yaptı.

GELİR VERGİSİ DÜZENLEMESİ
Asgari ücret oranında zaten bu uygulanıyor. Hazine ve Maliye Bakanımız bunun üzerine çalışıyor. Kendileri konuyu yıl sonu veya yıl başında açıklarlar.