Adalet Bakanı Bekir Bozdağ canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ'ın açıklamaları şu şekilde;

"EKREM İMAMOĞLU KARARINDA MAĞDURA YATMAYI TERCİH ETTİLER"
Bakan Bozdağ İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmesi hakkında "Yargıtay, süreci onaylamış bitmiş gibi bir algı operasyonu yapılıyor. mağduru oynamayı, mağdura yatmayı tercih eti. Türk haklı mağdura yatanı sevmez dedi. Türk halkını kandırabileceklerini düşündüler." dedi.

"TAYYİP BEY'E ÖYKÜNÜYOR"
Sayın İmamoğlu Tayyip Bey'e çok öykünüyor. Etrafındakiler de Tayyip Bey'in hikayesine benzer bir hikayeyi Sayın İmamoğlu üzerinden Türkiye'ye sunabilir miyiz diye büyük bir çaba içerisindeler. Bu ikisini mukayese etmek çok yanlış. 

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİNDE AK PARTİ'DEN 6'LI MASAYA ÇAĞRI
Bozdağ AK Parti’nin başörtüsü ve aile düzenlemesini içeren anayasa değişikliği teklifi hakkında "CHP'nin olumsuz bir duruş algısı var fakat teklif metnini gördükten sonra son kararda açık bıraktılar. Sayın Kılıçdaroğlu'nu açıklamalarını takip ettiğimizde de orada bir karşı duruş ben görmedim. Yani bu teklifi değerlendireceklerini anlıyorum. 6'lı masa ortak karar da alabilir. Nitekim Saadet'in temsilcisi teklife imzasını koydu. o yüzden oradan ortak bir karar çıkarsa Türkiye böylesi bir sorun konusunda çok büyük bir uzlaşmayla tarihi bir adım atmış olur." dedi.