Gezi Davası’nda çıkan Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet ve yedi sanığa 18 yıl hapis cezası kararı verilmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in "Erdoğan mahkum olacaktır. Ant olsun" sözlerine yanıt verdi. Bozdağ, "Kimsenin seçilmiş Cumhurbaşkanına parmak sallamaya hakkı da, haddi de yoktur." diyerek tepki gösterdi.

Bozdağ, Türkiye hukuk devletidir. Kimse yargının üstünde değildir. Cumhurbaşkanımıza ve hakimlerimize dil uzatanları kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Bozdağ'ın açıklamaları şu şekilde:

Dün açıklanan karar sonrasında bir hukuk devletinde olması gerekenlerin dışında çok saygısızca tepkilere de şahit olduk. Cumhurbaşkanımızı, mahkemeyi ve kararı veren heyeti tehdit eden hem yargıya hem Cumhurbaşkanımıza hakaret eden, parmak sallayan dil uzatan tepkilere şahit olduk.

Cumhurbaşkanımıza yargıya ve görev yapan hakimlere el sallayanları kınıyorum.

HERKES İŞİNE BAKSIN

Kararlar beklenince Ankara'da hakimler var tam tersine beklenmeyen kararlar çıkınca 'kararlar talimatla veriliyor' gibi kararları siyasi taraftarlığa göre değerlendirmek hukuk devleti ile bağdaşmayan bir uygulama olarak ortaya çıkıyor.

Buradan herkesi hukuk devletine saygı duymaya davet ediyorum.

Herkes işine baksın. Türk yargısı bağımsızdır. Almanya ve ABD işine baksın.