Dönmez ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sağanak ve lodos nedeniyle bir kısmı su altında kalan sahil şeridinde incelemenin ardından Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce İskenderun Kaymakamlığında düzenlenen toplantıya katıldı.

Daha sonra Dönmez ile Karaismailoğlu, İskenderun Limanı'nda incelemelerde bulundu.

Dönmez, burada yaptığı açıklamada, "Başta elektrik olmak üzere doğal gaz altyapısıyla alakalı sorunları artık tamamen bitirdik desek yeridir. Çok istisnai, münferit, yıkımın çok yoğun olduğu yerlerde zaman zaman münferit bağlantı talepleri geliyor. Orada da vatandaşlarımız binaların içerisine girdiği takdirde de bir şekilde çözüm üreterek elektrik ve doğal gazlarını bağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Dönmez, şöyle devam etti:

"Bununla birlikte depremin etkisinin çok yoğun olduğu Hatay, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Gaziantep'in iki ilçesinde faturalama işlemleri üç ay süreyle ertelenmesine karar verilmişti. Üç ay sonra da okunacak olan fatura bedelleri takip eden 6 eşit taksitle vatandaşımızdan tahsil edilecek. Bununla birlikte yine grup toplantısında Sayın Cumhurbaşkanı'mız Türkiye genelinde hem elektrik hem de doğal gazda indirimi söylemişti. Elektrikte tüm abone gruplarına yüzde 15, doğal gazda da büyük tüketici ve sanayicilerimiz başta olmak üzere yüzde 20 indirim söz konusu oldu."

"RAMAZANIN SON GÜNÜ KARADENİZ GAZI KARADA OLACAK"

Diğer taraftan sonuna yaklaştıkları büyük projelerin açılışıyla ilgili de hazırlıklar yaptıklarını belirten Dönmez, şöyle devam etti:

"İnşallah ramazanın son günü Filyos'ta Karadeniz gazını karaya çıkartacağız. Onun hazırlıklarını yapıyoruz. Yine 27 Nisan'da taze nükleer yakıtı Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne getireceğiz.

Artık orası bir nükleer tesis hükmüne kavuşacak. Onunla alakalı hazırlıklarımızı yapıyoruz.

Saros için FSRU gemisi aslında geldi. Fakat deprem ve diğer gündemin yoğunluğundan dolayı açılışını yapamamıştık. Yine Avrupa'nın en büyük güneş santrali projesini de tamamladık. İnşallah en kısa sürede de Konya Karapınar'da onun açılışını da yapmış olacağız."