Bakan Kirişci, Ulucanlar Cezaevi Müzesi toplantı salonunda düzenlenen Ankara Şubesi 25. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.
Burada bir konuşma gerçekleştiren Kirişci, tahıl koridorunun bir güvenlik ve açlıkla mücadele koridoru olduğunu belirterek, "Her türlü emtia fiyatlarıyla ilgili bir rahatlama koridoru olarak adlandırabileceğimiz bir koridor inşa edildi. Bu koridordan dün itibarıyla geçen toplam gemi sayısı 690 ve buradan geçen tahıl başta olmak üzere gıda ürünleri miktarı da 19.1 milyon ton. Burada aslan payını savaşa alkış tutarak Ukrayna’nın yanında yer aldığını ifade ederek Ukrayna’ya gaz verenler, hem de ‘Biz açlıkla mücadele adı altında kendi kapılarımızı kapatıyor, ihracat yasağı getiriyoruz’ diyen Avrupa, burada yüzde 53 gibi önemli bir pay aldı” diye konuştu.
Gübre fiyatlarının geçen yılın aynı dönemindeki gübre fiyatlarına göre daha gerilediğini kaydeden Kirişci, “Bu bizim üretim maliyetlerimizi inşallah aşağı çekecek ve üretimimize ilişkin daha güzel günler bizleri bekliyor olacak" dedi.

'Biz bu ülkede muhalefeti millileştiremedik, buna üzülüyoruz'
Kirişci, 14 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimlere ilişkin şunları aktardı:

“Önümüzde bir 14 Mayıs’ta tarihi belli olan seçim var. Bunu bir şekilde ötelememiz, mutlaka taşın altına elimize koymamız gerekiyor. İki gün önce yayınlanan sözde mutabakat metni diyorum. Metinden başka her şeye benzer. Ben şu haykırışı yapmak istiyorum. Biz bu ülkede yüzde 20 olan savunma alanındaki yerlilik ve millilik oranını yüzde 80’lere çıkardık ama biz bu ülkede muhalefeti millileştiremedik, asla yerlileştiremedik ve buna da çok üzülüyoruz.”