Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay Eğitim Araştırma Hastanesinde açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, yağtığı konuşmada deprem bölgelerindeki bulaşıcı hastalık risklerinin kontrol altında olduğunu söyledi. Öte yandan, depremde 448 sağlık çalışanı hayatını kaybetti, 528'i yaralandı

"HASTALIK RİSKİ KONTROL ALTINDA"
İşte Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

"Afet bölgesinde bulaşıcı hastalık riski kontrol altında. Afet bölgesinde toplam 123 bin 522 kişi ile hizmet vermekteyiz. Depremde 448 sağlık çalışanı hayatını kaybetti, 528'i yaralandı. İlk günden itibaren 12 bin 27 noktada bakiye klor ölçümü yapılmış 2 bin 29 noktada bakiye klor oranı yetersiz bulunmuştur. 4 bin 471 numune ile su analizi yapılmış ve örneklerin yüzde 18.5'u uygunsuz bulunmuştur.

Hala su süper klorlaması yapılmaktadır. Çevre sağlığı için çöplerinin toplanması, temizlik, enkaz alanlarına kireçleme yapılması, hayvan leşlerinin kireçlenerek gömülmesi titizlikle yapılmıştır."

"ANINDA MÜDAHALE DEVREDE"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hatay’da herhangi bir salgın hastalık olup olmadığının takip edildiğini ve olası salgınlara anında ve yerinde müdahalenin devrede olduğunu söyledi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Halk Sağlığı ekiplerimiz Hatay’da çeşitli bölgelerden barsak enfeksiyonuna karşı numuneler alarak mobil laboratuvarda inceliyor. İleri düzey moleküler testlerle şehirde herhangi bir salgın hastalık olup olmadığı takip ediliyor. Olası salgınlara anında ve yerinde müdahale devrede"