Bakan Kurum'un açıklamaları şu şekilde: "Yeni demokrasi destanımıza hayırlı olsun diyorum. İstanbul en çok da İstanbul’dur. İşte bu yüzden İstanbul sevinirse, mutlu olursa İslam dünyası sevinir, dünyadaki tüm vicdanlar sevinir. İşte bu yüzden İstanbul’umuzda, İstanbulumuzun 39 ilçesinde hizmet etmek, tarihimize, geleceğimize insanlık alemine hizmettir. 

Sevdalısı olduğumuz şehrimize hizmet ederek bizler de İstanbul’umuzun birçok noktasında, 39 ilçesinde 963 mahallesinde hizmetlerimiz, projelerimiz var. 5 yıldır Bakanlık sürecinde de kadim şehrimiz, Sancaktepe’miz için, belediyemizle, milletvekilimizle birlikte emin olun gece demeden gündüz demeden çalıştık. Hep çalıştık, Allah’ın izniyle çalışmaya da devam edeceğiz.

İstanbul’umuzda bu aziz şehrin, dört bir yanında dönüşüm yapıyoruz. Sosyal konutlar yapıyoruz, millet bahçeleri yapıyoruz. 

14 Mayıs seçimlerine 25 gün var. 25 gün çok önemli. Bizim Türkiye yüzyılını inşallah yeniden başlatacağımız, büyük ve güçlü Türkiye hikayemizi tüm dünyaya anlatacağımız çok çok önemli bir seçim. İnşallah hep birlikte bugüne kadar olduğu gibi 21 yıldır olduğu gibi İstanbul’umuzun en temel problemleri ne ise hep o problemlere odaklanacağız. 

''SANCAKTEPE'MİZE MÜJDELERLE GELDİK''

Sancaktepe’mize bugün müjdelerle geldik. Eyüp Sultan Mahallesi’nde 60 dönümlük arazimiz vardı. Vatandaşlarımızın talepleri çerçevesinde TOKİ Başkanlığı’mızla sosyal konut yapmak üzere bu alanı ayırdık. Sancaktepe’mize kazandırıyoruz. 

''EN KISA SÜREDE ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK''

İnşallah en kısa sürede inşa çalışmaları başlayacak. Kardeşlerimiz için yeni sıcak yuvaları inşa edeceğiz. 

Aydos Millet Bahçe’miz inşallah çok az zaman kaldı, çalışmaları bitmek üzere bu yaz projeyi bitirip Sancaktepe’li kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. İlk etabını bayramdan sonra Sancaktepe’mize kazandırıyoruz. Aydos Millet Bahçesi hayırlı uğurlu olsun. 

Sancaktepe’nin güzel insanlarına yetmez, Sancaktepe’ye hizmet etmek yetmez. Gençlerimiz için, kadınlarımız için ikinci bir millet bahçesini Samandıra Meydanı’nda kazandırıyoruz. Samandıra Millet Bahçesinin yapımına başlıyoruz, bu yaz Samandıra’daki millet bahçesini sizlere armağan ediyoruz.

''BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜNÜ BEKLEYİN''

Bayramın birinci gününü bekleyin. Bayramın birinci gününde sayın Cumhurbaşkanımız tüm Türkiye’ye İstanbul’umuza güzel mesajlar verecek. Dönüşüme kararlı bir şekilde devam edeceğiz. İnşallah 1.5 milyonluk İstanbul dönüşümünün ilk temellerini atacağız. Tüm emeklerimiz, Sancaktepe için, Sancaktepeli kardeşlerimiz için hayırlı uğurlu olsun diyorum."