Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen ‘Gaziantep’in Yıldızları’ ödül törenine katıldı.

2024 ile beraber tamamen enflasyon kontrol altına alınmış olacak
Ticaret Bakanı Muş, Türkiye'nin ekonomisinin temellerinde herhangi bir problemin gözükmediğini, Türk bankacılık sektörünün sağlıklı işlediğini ve Türkiye'nin dünyanın yaşadığı enflasyonu yaşadığını aktardı.

Enflasyonun önümüzdeki yıl düşme eğilimine gireceğini vurgulayan Muş, 2024 yılı itibarıyla tamamen kontrol altına alınacağını belirterek, şöyle konuştu:

"2024 ile beraber tamamen enflasyon kontrol altına alınmış olacak. Rakamlar Türkiye'nin aslında ekonomisinin sağlam temellerde olduğunu, yatırımlar yapılabileceğini gösteriyor. Ülkemizin ekonomisine güvenebilirsiniz.

Yatırımlarınızı rahat şekilde yapabilirsiniz. Herkesin, dünyanın yaşadığı sorunlar var. Enerjiyle alakalı sorunlar var fakat bunun aşılabilmesi için hükümetimiz tarafından çeşitli adımlar atılıyor, atılmaya da devam edecektir.

Türkiye'de hiçbir sanayicimizi enerjiyle ilgili arz sorunu yaşatmadık. Türkiye'nin koymuş olduğu hedefi yakalaması bize önümüzdeki dönemde yeni hedefleri yakalamak için bir motivasyon oluşturuyor."

Konuşmaların ardından Gaziantep’teki sanayicilere ödülleri verildi.