Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından  yeni finansman paketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini duyurduğu Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında başlangıçta 200 milyar TL kefalet imkanı karşılığında sağladığımız yaklaşık 250 milyar TL’lik finansman KOBİ’lerimiz başta olmak üzere tüm işletmelerimize hayırlı olsun!

"KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ"

Ülkemizin üretim ve istihdam kapasitesini geliştirerek yüksek düzeyde katma değer üretilmesini ve selektif kredi politikamız kapsamında Türkiye Ekonomi Modelinin temel amaçlarından biri olan istikrarlı ihracat artışının sürdürülmesini sağlamaya kararlılıkla devam edeceğiz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MÜJDE VERMEK İSTİYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise İstanbul'da düzenlenen Kadın Emeği Zirvesi'nde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan yeni kredi paketiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Kadınlarımız başta olmak üzere reel sektörümüzde bir de müjde vermek istiyorum. Hazine destekli kefalet desteğiyle firmalara tahsis edilen kredilerin 200 milyar liralık kaynakla daha etkin kullanımını sağlayacak yeni adım attık. Fatura iptallerinden kaynaklanan sorunların çözümüyle sistemin etkinliğini artırıyoruz. Yeterli teminatı olmayan firmalara en az yüzde 75 oranında hazine destekli kefalet sağlıyoruz. Kadın girişimci ve kooperatiflerine 2 milyar liralık kefalet paketi tahsis ettik."