Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabından merak uyandıran paylaşımlar yapmıştı. Pakdemirli o paylaşımlarına bugün açıklık getirdi.

Bakan Pakdemirli, sosyal medyadan "Nesli tükenmekte olan bir hayvan" üzerine yaptığı paylaşımların içeriğini duyurdu.

Bakan Pakdemirli şu ifadelere yer verdi:

"Bugün hepiniz, nesli tükenen canlılarımız için bir isim söylenmesini, bir açıklama yapılmasını bekliyor. Tek bir canlı ismi, bu büyük tehlikeyi adreslemeye yetmez. Sosyal medyada, nesli tükenen tüm canlılara dikkat çekmek, çevreyi ve doğal ekosistemi daha güçlü korumak adına bir farkındalık oluşturmak istedik. Ve bunda da başarılı olduk."

Pakdemirli ayrıca tüm bölge müdürlerine talimat verdi: "Tüm bölge Müdürlerimize talimatımdır. Birinci önceliğiniz; nesli tehlike altında olan türleri bulmak ve koruma altına almaktır. Evlatlarımıza eksiksiz bir doğa teslim etmek için dağ-tepe demeden gece-gündüz demeden çalışın. Ben daima sizlerin yanındayım, yanında olmaya da devam edeceğim.

İşte Pakdemirli'nin merakla beklenen açıklaması:

GÖZLER SAAT 10'A ÇEVRİLMİŞTİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından dün yaptığı son paylaşımda, ”Yaşadığına dair kanıtlar elimizde. Büyük bir titizlikle onu koruyor ve tüm coğrafyamıza yaymak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Tüm detaylar yarın saat 10.00’da” ifadelerini kullanmıştı.

DAHA ÖNCE İKİ KEZ DAHA PAYLAŞIM YAPMIŞTI

Bakan Pakdemirli’nin, iki gün üst üste akşam saatlerinde yaptığı paylaşımların ilkinde “Nesli tükendi deniliyordu”, ikincisinde “Belki de yalnız yaşamayı sevdiğinden kimse ona ulaşamamıştı” ifadelerinin, ülkemizde nesli tükendiği sanılan bir hayvanın varlığının kanıtlandığı anlamına geldiği tahmin ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, 11 Aralık Cumartesi akşamı saat 21.03’de “Nesli tükendi deniliyordu” paylaşımıyla merak uyandırdı.

Söz konusu paylaşıma verilen yanıtlarda, yüzyıllar önce gezegendeki varlıkları sona erdiği bilinen dinozorlara atıf yapan paylaşımlar oldu.