İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB'de terör soruşturmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Türkiye terörle mücadelede büyük bir tecrübe edindi. Terörle mücadelede en büyük tehlikelerden birisi örgütün meşru alanları kullanması ve sızmasıdır.

Devlet tüm terör örgütleriyle mücadele ediyor. Çok şükür uzun uğraşlar sonucu kamuyu terör örgütlerinden arındırdık.

İBB'DE TERÖR SORUŞTURMASI

Anayasa bize bu konuda sorumluluk veriyor. Anayasa yetkisini kullandığımız için eleştirildik.

26 Kasım'da burada belediyeleriyle irtibatlı çalışanları aldıkları için İstanbul, Mersin, Adana, İzmir, Ayvalık'la ilgili bir İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen soruşturma olduğunu ve bunun tamamlanması halinde dosyaların Yargı'ya gönderileceğini söylemiştim.

VAN'DA TERÖR OPERASYONU

Van'da bombalı saldırı talimatı alan 5 PKK'lı terörist yakalandı. Eğer bugün ülkemizde terör örgütleri hareket edemiyorsa Türkiye Cumhuriyetinin iradesindendir. Bu kadar açık ve net.

İMAMOĞLU YARDIM İSTEDİ: CHP BENİM SEVMİYOR

Bundan belli bir süre önce İmamoğlu saygılarını sunarak beni aramıştır. Belli bir konuda ‘CHP Genel Merkezi zaten beni sevmiyor, nolursunuz bana bu konuda yardımcı olur musunuz?’ diye ricası olmuştur. Ama kanun ne gerekiyorsa biz onu yaparız dedik ve onu da yaptık.

"KHK İLE ATILANLAR İŞE ALINAMAZ"

HDP'yi ve PKK'yı takip ettiğimiz için belediyelerde ne olduğunu biliyoruz. "Biz bu insanları işe almadık" diyebilirler mi? İlişkiyi kiminle kurdunuz? 505 kişi terörle iltisaklı olduğu için kamuda çalışamaz.

Bu soruşturmayı 8 kişilik bir müfettiş ekibiyle yaptık. İddia edildiği gibi ekibin sorumlusu veya ekibi yöneten gibi bir kişi yoktu.

Benden önceki dönemde de bu personel vardı" deniliyor. Kendini kurtarmaya çalışıyor. İnsanda biraz utanma olur.

Müfettiş incelemesinden sonra değerlendirme komisyonu kurdu.

Burada asıl sorulması gereken soru şudur; bu kadar insan bu belediyeye hangi yetenekleri dolayısıyla girdi? Bunları size kim önerdi? Siz sokaktan her geçeni alıyor musunuz? Mücadelemiz hoşuna gitmiyor, bizi beğenmiyor. Bizi şikayet ediyor. Kendi üzerine vazife olmayan her şeyi yapıyor. Bir tek şeyi yapmıyor: İşini!

İMAMOĞLU'NDAN CEVAP

Bakan Soylu “Saygılarımla” diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir YALAN! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin. HODRİ MEYDAN

SOYLU: İBB BAŞKANI BENİ ARADI, 'CHP'YE BENİ EZDİRME!' DEDİ

İstanbul'da kanunlara uygun olmayan yardım kampanyası yapıldı. Bu toplanan para hukuksuz olduğu için geri alındı. İBB Başkanı beni arayıp "CHP'ye beni ezdirme" dedi. Ama ikiyüzlü olduğu için kabul etmiyor

İBB ile ilgili 1 soruşturma yok 3 soruşturma var. Bu 3 soruşturmanın tamamı da terör ile ilgili soruşturmalar.