Avrupa'da İslam'a yönelik saldırı girişimleri dünyanın gündemine oturmuştu.

Türkiye'de nabızları yükselten linç girişiminin etkileri ise devam ediyor.

Daha önce 3 kez Kur'an-ı Kerim'i yakmaya kalkışan Rasmus Paludan isimli Müslüman düşmanı yeniden harekete geçmiş, kutsal kitabı Türk Büyükelçiliği yakınlarında ateşe vermişti.

Bunun üzerine benzer bir görüntü de Hollanda'dan gelmişti.

5 ülke İstanbul'daki konsolosluğunu geçici süreliğine kapattı
Yaşanan provokatif eylemlerin ardından 5 ülke ayaklanmış ve Türkiye'deki vatandaşlarını olası bir terör saldırısı konusunda uyarmıştı.

ABD, Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya'dan yapılan uyarılarda terör saldırısı olabileceğine dikkat çekilmişti.

Son olarak Hollanda, İngiltere, Almanya, Kanada ve Fransa, Taksim'de bulunan Başkonsolosluğu’nu geçici bir süreliğine kapatma kararı aldı.

Konsolosluk kapatma kararına tepki gösterdi
Konuya ilişkin bir açıklama ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

Bakan Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

"Türkiye’ye karşı yeni bir psikolojik harp başlattılar"
Buradaki konuşmasında, terör saldırısı uyarıları ve konsolosluk kapatma kararını ele alan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

Avrupa ve Amerika’nın yaptığı hamleler, ben silahını vereyim sen öl stratejisidir. Türkiye’de terör bitmemiştir ama artık birinci gündem maddesi değildir. Terör örgütlerini besleyenlerim kim olduğunu biliyoruz. PKK-PYD besleyen Amerika Birleşik Devletidir. Yıllardan beri parayla, lojistikle ve insan kaynağı ile besleyen Amerika ve Batı bir terör devleti kurdurma hayalinden vazgeçmiş değildir.

Amerika ve Batı bizim bu coğrafyada bağımsız ve özgür olmamızı istememektedir. 3-4 gündür DEAŞ üzerinden 60 milyon turist hedefini koyduğumuz bir günde, 46 milyon dolar turizm geliri elde ettiğimizi açıkladığımız bir günde Türkiye’de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğini oluşturmuşlardır.

"15 kişi gözaltına alındı"
15 kişi gözaltına alındı, 5 kişi tutuklandı. O istihbarat elemanının kim olduğunu herkes biliyor. Türkiye’ye operasyon yapmaya çalışan büyükelçiler, malum büyükelçinin girişimiyle Türkiye'ye operasyon çekmektedirler.

Eğer başarısız olsaydık bugün müstemleke muamelesi göstereceklerdi. Bu kıştan çok ümitleri vardı. O aklı evveller. O Türkiye’nin iç işlerine müdahale etmek isteyenler… Madem o kadar biliyordunuz PKK/PYD’nin İstiklal Caddesi saldırısını Türkiye’ye neden haber vermediniz?