İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni"ne katıldı.

Burada konuşan Soylu, Türkiye’nin artık operasyon gerçekleştirdiğinde hiçbir ülkenin sözüne bakmadığını ifade ederek, “Klişe söylemdir. Bir terör olayı olduğu zaman ‘Faillerin yakalanması için çalışmalar başlatıldı’. Hayır, artık öyle yapmıyoruz. İstisnasız tüm terör örgütlerine karşı operasyon halindeyiz” dedi.

ANKA’nın aktardığına göre Soylu, 6-8 Ekim Kobane olaylarını hatırlatarak, “Egemenliğimize kastettiler, devletin bütünlüğüne kastettiler. Yaktılar, yıktılar, öldürdüler. Talimatları kim verdi? Masum İdlip’te yaşayan çocuklar mı verdi? PKK’nın uşağı olanlar verdi. Aklımızı ve hafızamızı yediğimizi ve unuttuğumuz sananlara sesleniyorum. Hatırlıyor musunuz? Sözde eş başkanlardı. Sokağa çıkın diye talimat verdi. Hadlerini bildirin diye talimat verdi” ifadelerini kullandı.

DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Kobane olaylarının üzerinden geçen 6 yılın ardından 17 HDP’li ismin tutuklanmasıyla ilgili gelen eleştirilere “Kerbela” benzetmesi ile yanıt veren Soylu, şu ifadeleri kullandı:

“6 yıl geçmişmiş de, neden yargı bugün bakıyormuşmuş da, neden böyle yapıyormuş da. Yüzlerce yıl geçti. Kerbela’yı unuttuk mu? 6 yıl önce bunun talimatlarını verenleri mağdur edebiyatıyla aklamaya çalışanlara tek sözümüz var. Bu dünyanın öteki dünyası da var” diye konuştu.

Bakan Soylu, Kobane olayları öncesinde HDP’nin resmi Twitter hesabından atılan tweeti anımsatarak, “PKK’nın talimatıyla merkez karar yönetim kurulunda bu kararı alıp, ondan sonra sokaklara insanları davet edip, yakmayı, yıkmayı terör örgütünün talimatını yerine getirenleri telefonla aramak nedir? Bunu kabul edeceğimizi mi zannediyorsunuz. 3 tane siyasi partinin genel başkanı HDP’nin genel merkezini arayıp, bu talimatları verenin hukuk çerçevesinde gözaltına alındığı için geçmiş olsun dileği iletmeleri ne demektir? Ya ben yanlış biliyorum ya da birileri zıvanadan çıkmış demektir” yorumunu yaptı.

Bakan Soylu HDP’ye geçmiş olsun telefonu açan siyasi partileri hedef almayı sürdürürken, “Ne dediler HDP’ye ‘37 kişiyi öldürdünüz. Daha fazla öldüreydiniz’ mi dediler? Öldürülen teröristler için Fatiha mı okudular. 29 adam öldürmeye tam teşebbüs için ‘Az yaptınız, biraz daha fazla yapsaydınız’ mı dediler” ifadelerini kullandı