Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken, sosyal medyada da "Ukrayna'ya destek" adı altında bazı haber ve paylaşımların yapılmasına sınırlamalar geliyor. Yapılan sınırlama ve içerim paylaşımı iptallerinden gazeteci Banu Avar da etkilendi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Avar, Facebook'un, paylaştığı bir makaleye izin vermediğini söyledi. Paylaştığı makalenin konusunun Rotary Clup'ın Ukrayna'da silah dağıtım işine girmesi olduğuna dikkat çeken Avar, "Tarafı belli. Haklıdır. Ne de olsa Atlantikçi" dedi.

YASAKLANAN ROTARY CLUP MAKALESİNDE NELER VARDI?

Gazeteci Banu Avar'ın Facebook'ta paylaştığı ancak yasaklı hale gelen makalede Ukrayna'da yaşananlar ile ilgili dikkat çeken iddialar yer alıyordu. Washington Post gazetesi kaynaklı makalede Ukrayna'daki Rotary Clup'ın gizlice ülkede silah dağıttığı belirtiliyordu. Makalede bir insani yardım kuruluşunun silah dağıtma işine girmesine dikkat çekiliyordu.
 

FACEBOOK BUNU İLK KEZ YAPMADI

Gazeteci Banu Avar, Facebook'un yaptığı içerik paylaşım iptali kararının ilk defa başına gelmediğinin altını çizdi. Avar, daha önce de Ukrayna'daki neo naziler ile ilgili yaptığı bir paylaşımının 'Topluluk kurallarına uymadığı' gerekçesi ile yasaklandığını söyledi.