Canlı yayında elinde belgelerle konuşan Yarkadaş, "Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu’na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 107 milyon liralık ihale alıyor" dedi.

CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş, İYİ Parti ile CHP arasındaki 'HDP'ye bakanlık verilebilir' polemiğini değerlendirmiş ve İYİ Parti tarafından CHP'ye yönelik eleştirilere tepki göstererek "HDP'li seçmenlerin katkısıyla seçilen büyükşehir belediyelerinden ihale alıyorlar. Tek tek biliyorum beni konuşturmasınlar." demişti.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Yarkadaş'ın bu sözleriyle ilgili 'iftira' suçundan suç duyurusunda bulunmuştu.

İYİ PARTİ'Lİ VEKİLE 107 MİLYONLUK İHALE
TV100 canlı yayınında konuyla ilgili açıklama yapan Yarkadaş, "Bir Milletvekili partisinin ittifak ortağı olduğu bir belediyeden ihale almamalı, bir partinin yöneticisi de ihale almamalı, o zaman siz siyasi etiğe aykırı davranmış olursunuz. AK Parti’ye yönelik tüm eleştirilerimiz boşa çıkar. İYİ Parti’de Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu’na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 2021 yılının mart ayında sahibi olduğu Oğuz Ata Mimarlık Mühendislik firması aracılığıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 107 milyon liralık ihale alıyor." diyerek belgeleri gösterdi.

KIRKPINAR 3 YEĞENİNİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR'E YERLEŞTİRDİ

Yarkadaş: "İzmir’in İYİ Parti İl Başkanı 2021 yılında Hüsmen Kırkpınar 3 yeğenini, Balçova ilçe başkanı ve Bornova ilçe başkanı çocuklarını Aliağa ilçe başkanı yeğenini İzmir Büyükşehir Belediye’sine yerleştirdi.  Konu parti içerisinde bir rahatsızlık yaratınca gazetelere yansıdı ve dönemin İYİ Parti Genel Başkanı çıkıp açık bir şekilde belediye bizim önerdiğimiz 60 kişiyi işe aldı bunların 12’si parti yöneticilerinin yakınları inkar etmiyoruz dedi." 

BEYEFENDİNİN EŞİ İYİ PARTİ'DE GENEL BAŞKAN YARDIMCISI!

İYİ Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Emir İşmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Beltur A.Ş'nin Genel Müdür yardımcısı yapılıyor. Bu arkadaşın bilmiyorum, BELTUR'daki yeteneği nedir?

Bakıyorsunuz. İBB Ağaç A.Ş. var. Başın bir orman mühendisi getiriliyor. Eski bir Ülkücü, tamam. Ama Ali Sukas’ın eşi, Berna Hanım, İYİ Parti’de genel başkan yardımcısı.

Bir bakıyorsunuz, orada işçiler istedikleri zammı alamadıkları için bir aydır grev yapıyorlardı. Peki, Ali Sukas’ı İYİ Parti nasıl denetleyecek? Çünkü eşi Genel Başkan yardımcısı.

Fazıl Köremezli. 2019 seçimlerinde Kahramankazan belediye başkan adayı, kaybediyor. ASKi yönetim kurulu üyesi.

Kerim Yılmaz. İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, emekli hakim ama ABB İmar A.Ş. yönetim kurulu başkanı.

ABB Portaş genel müdürü, İYİ Parti eski il başkanı Mesut Özarslan.

Hangi birini sayayım? Kardeşi vekil, ağabeyi daire başkanı, kendisi daire başkanı, kızı şube müdürü, kendisi daire başkanı olup eşi belediyeye mal satanı mı anlatayım, hangi birini anlatayım?"

Ben kimseye iftira atmadım, bir tespit yaptım belgesini de ortaya koydum. O yüzden suç duyurusunu da doğal karşılıyorum. Hamama giren terler derler ya biz de girdik şimdi de terleriz önemli değil ama yeter ki o hamamdan temiz toplumla çıkalım.