Süper Lig'in 12. haftasında Başakşehir, konuk olduğu ÖK Yeni Malatyaspor'u 3-1 mağlup etti. Başakşehir, Emre Belözoğlu yönetiminde çıktığı 4 maçı da kazanarak 12 puanı hanesine yazdırdı.

Yeni Malatya Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını konuk Medipol Başakşehir, Tolga Ciğerci'nin 39. dakikada attığı golle 1-0 önde tamamladı.

Emre Belözoğlu'nun çalıştırdığı turuncu-lacivertliler, 59'da Edin Visca ile skoru 2-0 yaptı. Bu golden 2 dakika sonra sahneye çıkan İtalyan golcü Stefano Okaka, farkı 3'e çıkardı: 0-3

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Kubilay Kanatsızkuş ile ile 90. dakikada farkı 2'ye indirdi: 1-3

Kalan sürede başka gol olmadı ve Medipol Başakşehir sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla Emre Belözoğlu yönetiminde çıktığı 4 karşılaşmayı da kazanan Medipol Başakşehir, puanını 18'e yükseltti ve üst sıralara tırmanışını sürdürdü. 

Marius Sumudica'nın çalıştırdığı Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ise 12 puanda kaldı ve milli araya moralsiz girdi.

YENİ MALATYASPOR 1-3 BAŞAKŞEHİR

STAT: Yeni Malatya 

HAKEMLER: Zorbay Küçük, Kemal Yılmaz, İbrahim Bozbey

ÖZNUR KABLO YENİ MALATYASPOR: Ertaç - Haddadi, Sadık, Semih, Ndong (Dk.46 Nshimirimana), Mustafa, Hafez, Aabid, Mounir Chouiar, (Dk.68 Kubilay), Adem, Tetteh (Dk.82 Walter)

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan - Ömer Ali, Ndayishimiye, Duarte, Hasan Ali (Dk.82 Lucas), Mahmut (Dk.87 Peter), Tolga, Visca (Dk.87 Deniz), Berkay (Dk.71 Aleksic), Chadli (Dk.71 Gulbrandsen), Okaka

GOLLER: Dk.90+2 Kubilay (Yeni Malatyaspor) Dk.39 Tolga, Dk.58 Visca, Dk.60 Okaka (Başakşehir)

SARI KARTLAR: Ndong, Adem, Tetteh (Yeni Malatyaspor) Visca (Başakşehir)