Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası ilk açıklamasını Tarım Bakanlığı'ndaki değişikliğe değindi. Erdoğan,  Bekir Pakdemirli'nin bundan sonra başka alanlarda faydalanılacağını açıkladı. 

Başkan Erdoğan satır başları ile şunları söyledi

Sözlerime 4 Mart'ta kabinemize katılan Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişçi'ye hoş geldiniz diyerek başlamak istiyorum. Bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmelerin tarım ve gıda sektörünün önemini daha da arttırdığı dönemde Vahit hocamızın çiftçilerimizin, ormancıların vizyonunu geliştirecek faaliyetlere imza atacağına inanıyorum.

"HIZLI VE ETKİN KARAR ALMAK İÇİN KABİNEDE ŞİMDİYE KADAR 8 DEĞİŞİKLİK YAPTIK"

Hayatın her alanında olduğu gibi kabinedeki görevler de bayrak yarışıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sağladığı hızlı ve etkin karar almak için yaptığımız 8 değişiklikle kabinemizi sürekli ve dinamik tutacak adımları attık.

Koalisyonlar, erken seçimler sebebiyle ülkenin uzun ve orta vadeli programlar yapabilmesine, büyük projeleri hayata geçirilmesine imkan vermiyordu. Türkiye'nin yönetim değişikliği ihtiyacı öyle bir anda ortaya çıkmış değil. Bu uzun ve yüksek bedelli deneyimler sonunda varılmış bir karardır.

KÜRESEL EKONOMİK SIKINTILARA, SARSINTILARA RAĞMEN BU SÜREÇLERİ FIRSATLARA DÖNÜŞTÜRECEK ADIMLAR ATTIK

Yeni yönetim sisteminin gücü ve avantajlarını özellikle kriz döneminde çok daha iyi görebiliyoruz. Küresel ekonomik sarsıntıların, sağlık krizinin, güvenlik riskinin ve daha nice yıkıcı tehdidin üstesinden gelmekte kalmadık; bu süreçleri yeni fırsatlara dönüştürecek adımları attık.

Gerilimlerin zirve yaptığı dönemlerde dahi tüm taraflarla konuşabilen ülkelerdeniz. Küresel konumumuzu  herkese kabul ettirdik.

Ülkemizi en sert küresel çalkantılardan en az kapıla çıkardığımız bir yerde duruyoruz.

Bize alternatif olarak ortaya çıkanların tek söyledikleri sadece eskiye döneceğiz olmuştur. Yönetim sistemi diye ortaya koydukları tek bir alternatif yok.  Hazırladıklarını söyledikleri sistemle ülkemize adeta ihanet peşindeler

Yurt dışında hazırlanmış raporu kendi çalışmalarıymış gibi sunuyorlar. 

Bizim hayata geçirdiğimiz işleri kendi fikirleriymiş gibi söylüyorlar. 

Dünyanın hiçbir yerinde anayasalar da yasalar da yönetim sistemleri de durağan değildir. 

Antalya Diplomasi Forumu'na dünyanın dört bir yanındaki 17 devlet başkanı katıldı. 

Antalya Diplomasi Forumu'nda  Rusya ve Ukrayna arasındaki temas diplomasi kapılarını araladık. 

Dışişleri Bakanımızı bugün de Rusya'ya gönderiyorum. Her iki taraf ile ateşkes gayretlerini sürdürecek. 

Forum'un düzenlenmesinde emeği geçen herkesi Dışişleri Bakanımız Çavuşoğlu nezdinde tebrik ediyorum.

Yarın Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile buluşacağız. Türkiye Diplomaside merkez ülke konumunu güçlendirmektedir.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ, HİZMETLERİMİZİN ALTIN HALKASI OLACAK

Hamdolsun temel alyapılar konusunda kayda değer bir eksiğimiz kalmadı.  Cuma günü açılışını yapacağımız 1915 Çanakkale Köprüsü ile hizmetlerimizin altın halkası olacaktır.

Savunma Sanayindeki çalışmalarla dalga geçenlerle yıllarca mücadele ettik. Kendi potansiyelinin gücünün farkında olmayan büyük hedeflere doğru yol yürümeyi sürdüremez.

Eğitim konusunda çok önemli adımlar atıyoruz. 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni anasınıfını hizmete almayı planlıyoruz.

GÜNEŞTEN ELEKTRİK ÜRETİMİ İÇİN ÇİFTÇİMİZE YENİ DESTEKLER SUNACAĞIZ

Çiftçimizin sulamada kullanacağı enerji maliyetini daha uygun hale getireceğiz.

Ülkemizin ciddi potansiyele sahip olduğu güneşten enerji üretimi konusunda çok büyük yatırımlar yaptık. Güneşten elektrik üreten tesislere destek veriyoruz. Şimdi çiftçilerimize güneşten elde edilen elektriğin payını çiftçide daha da artırıyoruz. 

Hazine faiz destekli kredi üst limitini çiftçilerimiz için artırıyoruz. Sulama faaliyetlerinde  güneşten elde edilen elektriğin payını hızla artırıyoruz.