Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda STK temsilcileri ile bir araya geldiği iftar programında, katılımcıların Kadir Gecesi'ni tebrik etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"İHRACATTA REKORLAR KIRARAK TARİHİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK"

Büyük bir siyasi ve ekonomik bunalımın ardından gelen 3 Kasım 2002 seçimleri ile adeta bir Anadolu ihtilali başlattık. Ülkemizin önünde yepyeni bir dönemin kapılarını açan 3 Kasım seçimleri ile birlikte Türkiye, milletimizin tamamı için daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk, daha fazla adalet, daha fazla ekonomik kalkınma manasına gelen kutlu bir yola girmiştir. Eski Türkiye güzellemesi yapanlar ya dönemi bilmeyenlerdir ya o dönemde yaşananların müsebbipleridir ya da o karanlık dönemden nemalanan vesayet artıklarıdır. Bugün 2002 öncesinin Türkiye'si ile 2022'nin Türkiye'sini karşılaştıran ahlak, vicdan ve izan sahibi herkes ülkemizin nereden nereye geldiğini görecektir. Geçtiğimiz 20 yıl boyunca ekonomide her yıl ülkemizi ortalama yüzde 5 büyüterek, ihracatta rekorlar kırarak, tarihi bir başarıya imza attık.

"BU ADAM TÜRKİYE'NİN SOROS'UYDU"

Osman Kavala ile ilgili verilen karar bazı çevreleri rahatsız etti. Bu adam Türkiye'nin Soros'uydu, Gezi olaylarının perde arkası koordinatörüydü. Bu ülkede hukuk var, yargı var. Bu yargı da kendi inandıklarını, bildiklerini hakkın egemen olması için bu kararı verdiler, vereceklerdir. Artık atılan adıma tabi olmak gerekir. Gezi olaylarıyla ilgili kararla yargımız, vicdanları rahatlatmakla kalmamış, aynı zamanda benzer niyetleri taşıyanlara da hukuk ve adalet dersi vermiştir.

"ADALET HİZMETLERİNİN KALİTELİ, HIZLI VE ERİŞİLEBİLİR OLMASINI SAĞLADIK"

Hukukta, adalete güveni yeniden tesis ederek, adalet hizmetlerinin kaliteli, hızlı ve erişilebilir olmasını sağladık. Öyle ki herkes dünyada 'Biz hukuk devletiyiz' derken, onlara 'Biz guguk devleti değiliz, biz de hukuk devletiyiz.' İşte en son malum bir zatla ilgili verilen karar bazı çevreleri rahatsız etti. Peki kimdi bu adam. Bu adam, Türkiye'nin Soros'uydu ve bu adam Gezi olaylarının perde arkası koordinatörüydü ve yargımız onunla ilgili nihai kararını verdi ve bu kararda belli çevreleri ki malum çevrelerdir, ciddi manada rahatsız etti. Kusura bakmasınlar, bu ülkede hukuk var, bu ülkede yargı var ve bu yargı da kendi inandıklarını, bildiklerini, hakkın egemen olması için bu kararı verdiler, vereceklerdir.

"UYDURUK GAZETE KÜPÜRLERİ ÜZERİNDEN PARTİMİZİ KAPATMAYA ÇALIŞTILAR"

Uyduruk gazete kupürleri üzerinden partimizi kapatmaya çalıştılar. Ağaç, çevre bahanesi altında başlattıkları bu olaylarla gençlerimizi aldattılar. 'Tüketmeyin' çağrılarıyla ekonomimizi çökertmeye heveslendiler. 17-25 Aralık emniyet-yargı girişimiyle seçilmiş hükümeti alaşağı etmeye çalıştılar. Çukur eylemleriyle vatan topraklarını bölmeye, kardeşlerimizi bizden koparmaya çalıştılar. 15 Temmuz ihanetiyle saldırılarını doğrudan canımıza kastetmeye ve darbe teşebbüsüne kadar götürdüler. DEAŞ'ından PKK'sına, FETÖ'sünden marjinal sol örgütlere yıllardır besleyip büyüttükleri ne kadar yılan varsa hepsini üzerimize saldılar. Önce Allah'ın yardımı, sonra aziz milletimizin ve memleket sevdalısı STK'larımızın sarsılmaz desteği sayesinde hamdolsun tüm bu saldırıları püskürtmeyi başardık. Bu süreçte aralarında yol arkadaşlarımızın da olduğu vatan evlatlarından şehitler verdik ama milletin iradesini, sırtlanlara, çakallara, akbabalara, ruhunu emperyalistlere satmış alçaklara çiğnetmedik.

"ÇEVRECİLİĞİN DESTANINI BU ÜLKEDE BİZ YAZDIK"

Çevreciliğin destanını bu ülkede biz yazdık. Bizler 5 milyon civarında fidan, ağaç dikerek bunu yaptık.

"60 CİVARINDAN TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİK"

Kuzey Irak'ta şu anda yapmış olduğumuz harekatta 5 şehidimiz oldu ama 60 civarında teröristi etkisiz hale getirdik, öldürdük. Nerede terörist bulursak, ister Gabar'da, ister Cudi'de, ister Tendürek'te, ister Bestler Deresi'nde olsun, oraya benim komandom girecektir ve girdi. Terörle mücadelede taviz yok.

Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanı sıra İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, İslami İlimler Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Kaya, SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Semerkand Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Alarçin, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Başkanı Ahmet Hamdi Topbaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hizmet Vakfı Başkanı Celalettin Nurullah Özdemir, eski TBMM Başkanı ve Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı İsmail Kahraman, Ulucami Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hakan Hilmi Füzun, Eğitime Destek Platformu Başkanı Zeynel Önal, Anadolu Federasyonu Başkanı Turgay Aldemir, Türkiye Gençlik STK'ları Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Ustaosmanoğlu, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, İhlas Vakfı Başkanı Tuncer Akalın, Memur-Sen Konfederasyonu Başkanı Ali Yalçın, İstanbul Kadın ve Kadın Kuruluşları Derneği Asil Üyesi Funda Akyol, Kadın Sağlıkçılar Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Gülhan Cengiz, Anadolu Yakası Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Serpil Balat ile Aile ve Sosyal Araştırmalar Platformu Başkanı Ayla Kerimoğlu katıldı.