Superhaber'de yer alan habere göre, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde yaşanan skandal bir anda gündeme düştü. Cerrahi Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, ameliyata girmeye hak kazanan tıp fakültesi 5. sınıf öğrencisi Rabia Nur Acarbaşörtülü olduğu için tartakladı.

Başörtülü Rabia Nur Acar’ı görünce yanına gelerek kolundan tutan Sarıkaya'nın “Nedir bu başörtüsü omuzlarından aşağıya doğru sarkıyor” diyerek kolundan tuttuğu, tartaklayarak ameliyathanenin dışına çıkardığı öne sürüldü.

SORUŞTURMA BAŞLADI

Ortaya çıkan iddialar sonrası Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden açıklama geldi. Akasyam Haber'de yer alan habere göre, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Müşavirliği konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Açıklamada, habere konu olay ve iddiaların Rektörlük tarafından öğrenildiği andan itibaren ivedilikle olayın geçtiği mekânın dört farklı açıdan çekim yapan kamera kayıtları incelendiği, yapılan ilk değerlendirmede, haberde iddia edildiği şekilde öğrencinin tartaklanması ve kolundan tutularak ameliyathaneden çıkarılması şeklinde fizikî bir temasın olmadığının görüldüğü belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Haber içeriğinde öğrenci tarafından Dekanlığa şikayet dilekçesi verilerek suç duyurusunda bulunulduğu iddia edilmiş ise de, tam aksine öğrencimiz tarafından, olayın haberde yer aldığı şekliyle gerçekleşmediği, bu nedenle herhangi bir şikayetinin olmadığı beyan edilmiştir.

Ancak olayın etraflıca ve detaylı bir şekilde tüm yönleriyle değerlendirilmesi ve kanaat sahibi olunması için 2547 sayılı Yükseköğretim Yasasının 53/A maddesi gereği olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma iddia konusu olayın tarafları yönünden hukuka uygun şekilde yürütülerek sonuç hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir.