Danıştay'a yapılan kanlı baskının etkisini üzerinden atamayan Türkiye yeni bir şokla sarsıldı!

Habervakti.com olarak gözaltıların ilk dakikalaronda yayınladığımız analiz haberde, AK Parti bu operasyonla Türkiye'de darbeyi önlemiş ve kendisine kapatma davası açan savcının hayatını kurtarmıştı demiştik...

Olaydan tam 4 gün sonra çıkan belgeye iyi bakın!

Çetenin yeni hedefi Yargıtay'dı!

Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya'yı öldüreceklerdi!


ÇETENİN HEDEFİ YARGITAY BİNASI

Star Gazetesi, Habervakti.com'un tam 4 gün önce duyurduğu haberi gündeme taşıdı... Tüm internet haber siteleri şaşkınlıkla ve ve flaş gelişmeyle bu haberi okuyucusuna duyurdu. Oysa habervakti.com okuyucuları bu haberi tam 4 gün önce okumultu bile...

İŞTE STAR GAZETESİNDE YER ALAN DETAYLAR:

Şok iddia! İşçi Partili Akfırat’ın eşyaları arasında yargıtay binasının ayrıntılı krokileri çıktığı belirtildi.

Ergenekon operasyonu kapsamında İşçi Partisi (İP) Genel Merkezi’ne yapılan baskında elkonulan belgelerde yargıtay’ın ankara’daki binasının ayrıntılı bir krokisinin çıktığı iddia edildi.

Krokide, Yargıtay binasının hangi noktalarında güvenlik kameraları olduğu, kameralara ve emniyet güçlerine ‘takılmadan’ en rahat çıkış noktasının neresi olduğuna ilişkin bilgilerin yer aldığı ileri sürüldü.

Krokinin Doğu Perinçek’in yakın çalışma arkadaşlarından biri olduğu bildirilen Adnan Akfırat’ın eşyaları arasında çıkan cd’de olduğu belirtildi.

BAŞSAVCININ MAKAMI DA KROKİDE

Krokide ayrıca Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın makam odasının ayrıntılı krokisini olduğu iddia edildi.

CD’de yer alan krokinin açılım metninde ise binadan kaçış yolları da ayrıntılı olarak anlatılmış.

Metinde ayrıca binanın hangi noktalarında polis kontrolü olduğu ve hangi noktalarda güvenlik kameralarının olmadığı net bir şekilde tarif edilmiş. polis yargıtay binasının üç blokunun da bu kadar ayrıntılı krokisinin ne amaçla çizilmiş olabileceği üzerinde duruyor. 2006 yılında Danıştay’a yapılan ve Hakim Mustafa Yücel Özbilgin’in ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrasında Ankara’daki yüksek yargı organlarındaki güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılmıştı.Tekikçi avukat Alparslan Arslan’ın da Erenekon operasyonunda tutuklanan Muzaffer Tekin ile de bağlantısı olduğu belirtilmişti.

SELÇUK'A 'FİKRİ LİDER' SUÇLAMASI

Ergenekon soruşturması’nda gözaltına alınıp sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İlhan Selçuk’un, örgütün ‘fikri lideri‘ olmakla’ suçlandığı ileri sürüldü.

Ergenekon’a 3 ayrı suçtan müebbet hapis istenecek

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan 40 kişi için iddianame 15 gün içinde hazır olacak. Çete üyeleri için TCK’nın 313, 314 ve 317’inci maddeleri kapsamında ceza talep edilecek

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan zanlılarla ilgili iddianamenin hazırlanmasında sona yaklaşıldığı ve en geç 15 gün içinde mahkemeye sunulacağı öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın’ın tutuklu bulunan 40 zanlı için halkı hükümete karşı kışkırtmak, terör örgütü kurmak veya üyesi olmak, devletin gizli belgelerini bulundurmak suçlarından müebbet hapis cezası ile 3 yıldan 43 yıla kadar değişen hapis cezaları isteyeceği öğrenildi.

40 KİŞİ TUTUKLANDI

Türkiye’de yıllardır konuşulan ancak bir türlü ortaya çıkarılamayan Ergenekon isimli örgüte yönelik olarak yürülen soruşturmada sona doğru yaklaşıldığı öğrenildi. Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirilen el bombaları ve TNT kalıpları üzerine başlatılan ve daha sonra ergenekon isimli örgüte yönelik genişletilen soruşturma kapsamında aralıklarla gözaltı ve tutuklamalar devam eden ederken, bugüne kadar 40 kişi tutuklandı.

15 GÜN İÇİNDE HAZIR

Yaklaşık dokuz aydır soruşturmayı yürüten İstanbul cumhuriyet savcıları Öz, Pekgüzel ve Taşkın’ın beklenen iddianameyi 15 gün içerisinde tamamlayacağı ifade ediliyor. soruşturma kapsamında aralarında Veli Küçük’ün de bulunduğu 40 şüpheli hakkındaki tutuklama gerekçeleri hakkında ‘örgüt kurmak ve yönetmek’ suçlaması kimse için kullanılmadı.

İSYAN, ÖRGÜT, GİZLİ BELGE

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan 40 kişi hakkında TCK’nın üç ayrı maddesinden ceza istenecek. Zanlılar hakkında tck 313. madde ‘halkı hükümete karşı isyana tahrik etmek’, TCK 314. madde ‘terör örgütü üyesi olmak’ ve TCK 327. madde ‘devletin gizli belgelerini bulundurmak’ suçlamalarından müebbet hapis ile 3 yıldan 43 yıl arasında değişen hapis cezası isteneceği belirtiliyor..