Türkiye'nin yerli ve milli havacılık ve muharebe alanında çığır açan İHA ve SİHA'larına bir yenisi ve daha donanımlısı olan Bayraktar TB3 de ekleniyor.

BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bayraktar TB3'ün ramazan ayı öncesinde çekilen fotoğraflarını paylaştı.

Paylaşımında, "Bugün paylaştığımız fotoğraflarda üretim hattında görünen, kanatlarını katlayabilme özelliğine sahip türünün ilk örneği olan 'balığın' ramazan öncesi çekilmiş görselleri. Büyük abisi Kızılelma'dan sonra ilk uçuşuna gün sayıyor" ifadelerini kullandı.

BAYRAKTAR TB3 İLK KEZ TEKNOFEST’TE

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı), Cumhuriyetimizin 100. yılında 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da bulunan Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek TEKNOFEST 2023’te ilk kez halka açık olarak sergilenecek.

UÇUŞ TESTLERİNE BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar günü Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’ne yaptığı ziyarette çekilen fotoğraflarda üretim hattında görülen Bayraktar TB3 SİHA, bu yıl içinde uçuş testlerine başlayacak. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinde yürütülen milli projelerin son durumlarıyla ilgili bilgi verdi.

KIZILELMA DA İLK KEZ TEKNOFEST’TE SERGİLENMİŞTİ

30 Ağustos 2022 tarihinde ilk olarak TEKNOFEST Karadeniz’de halkın önüne çıkan Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, 14 Aralık 2022’de ilk uçuşunu gerçekleştirmişti.

HAVACILIKTA YENİ DÖNEM

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Bayraktar TB3’ün sahip olacağı kabiliyetler bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak. Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak Bayraktar TB3, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. Böylece keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek Türkiye’nin caydırıcı gücünde çarpan etkisi yapacak.