Hindistan merkezli EurasianTimes’ta yer alan bir haberde, Etiyopya tarafından Tigray'lı isyancılara yönelik kullanıldığı öne sürülen Bayraktar TB2 SİHA’ların, isyancı ‘Tigray güçlerini bozguna uğrattığı’ ve yaşanan savaşta ‘oyun değiştirici olduğunu bir kez daha kanıtladığı’ belirtildi.

BAYRAKTAR TB2'LER SAVAŞIN YÖNÜNÜ 180 DERECE DEĞİŞTİRDİ

Etiyopya Ordusu tarafından kullanılan SİHA’ların, Tigray güçlerine karşı üstünlük sağladığı ifade edilen haberde, “Tigray isyancılarına karşı 13 ay süren savaşı, bazı dost ülkelerden temin edilen silahlı insansız hava araçlarının kullanımı sayesinde son zamanlarda Abiy Ahmed hükümetinin lehine dönüyor. Etiyopya hükümetinin Tigray’den gelen savaşçılara karşı saldırısı, Tigray kuvvetlerinin güneye doğru ilerlerken elde ettiği son dikkate değer kazanımlarını tersine çevirerek önemli ilerleme sağladı“ denildi.

Etiyopya ordusunun, silahlı insansız hava araçları sayesinde erken istihbarat ve hava gücünün yardımıyla stratejik kasabaları ele geçirdiği belirtilen haberde, “Etiyopya, daha önce Türkiye’den çok sayıda Bayraktar TB2 SİHA istemişti. Etiyopya, savaşta Bayraktar TB2’yi de görevlendirdi. Bayraktar TB2 daha önce, Dağlık Karabağ savaşı da dahil olmak üzere küresel çatışma bölgelerindeki gücünü ve etkisini kanıtlamıştı. Bayraktar TB2 SİHA’lar, savaş alanında öldürücü bir yeteneğe sahip“ ifadeleri yer aldı.

BAYRAKTAR TB2 SİHA

Tigray güçlerine ezici darbe indiren Bayraktar TB2 SİHA’ların yanı sıra Çin Wing Loong 2 SİHA’larının da savaşta yer aldığı aktarılan haberde, “Bu silahlı insansız hava araçları, Tigray güçlerine karşı verilen mücadelede kararlı bir şekilde hareket ettiler. Çin ve Türkiye gibi ülkeler, Etiyopya’daki savaş alanına SİHA’ları sürerek güç boşluğunu doldurdu ve bu SİHA’lar Tigray güçlerine ezici darbeler indirdiler“ yazıldı.