Bazı Alevi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Meclisin Çankaya kapısı önünde toplanarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen ve bugün Genel Kurulda görüşülmeye başlanması beklenen düzenlemeye ilişkin basın açıklaması yaptı.

Bazı CHP ve HDP milletvekillerinin de destek verdiği basın açıklamasında Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararları, Alevi halkının talepleri, onlarca yıldır ortada dururken bu yasa teklifi ile AK Parti hükümeti çözümü betonda, demirde görmektedir." diye konuştu.

İnançlarının, kanunlar veya kararnameler ile değil rızalık esasıyla kendini ifade ettiğini söyleyen Fırat, hazırlanan torba yasa teklifinin inançlarına saygısızlık olduğunu savundu. Fırat, şunları kaydetti:

"Söz konusu torba yasa yaklaşımı inancımıza saygısızlık olduğu gibi, ocaklarımıza kayyum atamaktır. Kabul etmiyoruz. 'Yol bir, sürek binbir' diyen inancımız her inancın içerisindeki hakikat arayışına kıymet verir, kıymet bilir. Devlet, bu kıymette adalet şirazesi ile ancak mana bulabilir."