İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu “Yeni Bir Sabah” programında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Altılı masanın aday belirleme toplantısı ile ilgili konuşan İmamoğlu, “Sahadaydım, döndüğüm toplantı bitmişti. Toplantıda bitenleri sosyal medyadan biraz gördüm. Program için biraz erken uyudum. Genel başkanımızdan bir telefon gelmedi konuyla ilgili. Bildiklerim sosyal medyadan gördüğüm kadar” ifadelerini kullandı.

Bende sizin TV ve gazetelerden gördüğüm kadar biliyorum” diyen İmamoğlu, “Değişmesi gereken bir şey var rejim. Bu rejim binalarımızı, özgürlüğümüzü tehdit ediyor. İsmimin geçtiği ilk defa konuşulmuyor. Bu tartışmayı çok anlamsız bulmuyorum. Şiddetle şunu söyledim ‘İmamoğlu 16 milyonluk kentin bir belediye başkanı…' İBB Başkanı bu konudan uzak duramaz. Nasıl ilgilenir iyi gitmesi için. Daha önce de söyledim ‘Benim adayım genel başkanımdır…' dedi.

İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“İBB Başkanı bu konudan uzak duramaz. Nasıl ilgilenir? İyi gitmesi için. Mesele 14 Mayıs değil sonrası. Kaygıları gidereceğiz ben kanaatlerimi daha öncede söyledim. Çünkü ben sürece memleket meselesi olarak bakıyorum. Bu konunun aşılması için feraset gerekiyor. Bu feraset sayın genel başkanım ve sayın Akşener de vardır."