Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş sahasında Ankaragücü ile karşılaştı. Vodafone Park'ta oynanan mücadele 2-1 Beşiktaş üstünlüğü ile sonuçlandı.

Karşılaşmada siyah-beyazlıların golleri 40. dakikada Salih Uçan ve 55. dakikada yeni transfer Vincent Aboubakar'dan geldi. Ankaragücü'nün tek sayısını 53. dakikada Ali Sowe kaydetti.

Aboubakar, Beşiktaş’taki üçüncü döneminde ilk golünü kaydetti

Takımının ikinci golünü kaydeden Vincent Aboubakar, siyah-beyazlı forma ile üçüncü dönemdeki ilk golüne ulaşmış oldu. Kamerunlu santrfor siyah-beyazlı forma ile ilk kez transfer olduğu 2016-2017 sezonunda 12 gol, 4 asist kaydederken, ikinci dönemi olan 2020-2021 sezonunda ise 15 gol atıp 8 de asist yapmıştı.

Üç puanı cebine koyan Beşiktaş, puanını 43'e çıkardı. Yeni teknik direktörü Sedat Ağçay ile ilk maçına çıkan MKE Ankaragücü üst üste 3. yenilgisini aldı ve 22 puanda kaldı.

Beşiktaş, gelecek hafta Medipol Başakşehir'e konuk olacak. MKE Ankaragücü ise sahasında Corendon Alanyaspor'u ağırlayacak.

Beşiktaş, 3 maç sonra galibiyetle tanıştı

Siyah-beyazlılar, Süper Lig’de yakaladığı 5 maçlık galibiyet serisinden sonra Fatih Karagümrük ve Antalyaspor maçlarında sahadan beraberlik ile ayrılırken, Sivasspor ile deplasmanda karşılaştığı müsabakada ise yenildi.

Beşiktaş, Vodafone Park’ta ağırladığı Ankaragücü’nü 2-1 mağlup ederek ligde 3 maçın ardından galibiyetle tanışmış oldu.

Güneş'ten 5 değişiklik

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fraport TAV Antalyaspor ile oynanan erteleme maçının kadrosuna göre bu akşam 5 değişiklik yaptı.

Savunmada Valentin Rosier, Romain Saiss ve Umut Meraş'ın yerine Onur Bulut, Omar Colley ve Arthur Masuaku'ya görev veren Güneş, orta sahada Dele Alli'yi kulübeye çekerek Amir Hadziahmetovic'i sahaya sürdü.

Antalyaspor karşısında forvette görev alan Jackson Muleka ise Vincent Aboubakar'ın sahaya dönmesi üzerine yedek soyundu.

Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 1

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Volkan Bayarslan, Serkan Ok, Kemal Yılmaz

Beşiktaş: Mert Günok, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Colley, Masuaku (Dk. 90+4 Muleka), Salih Uçan (Dk. 60 Tayfur Bingöl), Gedson Fernandes (Dk. 90+4 Welinton), Redmond (Dk. 84 Maxim), Hadziahmetovic, Cenk Tosun (Dk. 84 Semih Kılıçsoy), Aboubakar

MKE Ankaragücü: Gökhan Akkan, Malcuit, Radakovic, Mujakic, Hasan Ali Kaldırım, Diack (Dk. 89 Joao), Pedrinho (Dk. 78 Taylan Antalyalı), Emre Kılınç (Dk. 89 Oko), Zahid, Beridze (Dk. 61 Chatzigiovanis), Sowe

Goller: Dk. 40 Salih Uçan, Dk. 55 Aboubakar (Beşiktaş), Dk. 53 Sowe (MKE Ankaragücü)

Sarı kartlar: Dk. 59 Mujakic (MKE Ankaragücü), Dk. 85 Masuaku, Dk. 89 Gedson Fernandes, Dk. 90+6 Welinton (Beşiktaş)