Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu mücadelesinde Beşiktaş, Vodafone Park'ta Göztepe'yi konuk etti.

Normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 sona eren karşılaşmada Beşiktaş, Göztepe'yi penaltı atışlarında 3-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. 

Penaltılarda Ersin geçit vermedi

Ersin kurtardığı penaltılarla Beşiktaş'ın turlamasında önemli bir rol oynadı.

Seri penaltı atışlarında Beşiktaş'ta Batshuayi, Atiba ve Vida vuruşları gole çevirdi. Siyah-beyazlı ekipte ilk atışı kullanan Pjanic ise gol bulamadı.

Göztepe'de ise sadece Wilker Angel penaltı atışından gol bulurken; Di Santo, Berkan Emir ve Lourency atışları değerlendiremedi. Di Santo'nun penaltısı üst direkten auta giderken, diğer iki penaltıda Ersin kurtarışlarıyla öne çıktı.

Rakibine penaltılarda 3-1 üstünlük kuran Beşiktaş, adını çeyrek finale yazdırdı.

Karaveli dörtlü savunmaya döndü

Fraport TAV Antalyaspor karşısında oyunun büyük bölümünde üçlü savunmayla takımını oynatan Önder Karaveli, Göztepe maçında dörtlü savunmayla mücadele etti.

Francisco Montero ve Domagoj Vida savunmanın göbeğinde görev alırken, Rıdvan Yılmaz sol bekte forma giydi.

Rosier'in yokluğunda ise sezon başında Uşakspor'a kiralanan ve devre arasında yeniden kadroya dahil edilen Kerem Kalafat sağ bekte oynadı.

Siyah-beyazlı takımda Josef de Souza, savunmaya dönük orta saha görevini yerine getirmeye çalıştı. Fraport TAV Antalyaspor maçında kırmızı kart gören ve ligdeki Adana Demirspor maçında forma giyemeyecek Miralem Pjanic de kupa maçında şans yakaladı.

Orta sahanın sağında Ghezzal, solunda ise Alex görev aldı. Hücuma destek görevini ise Oğuzhan yerine getirmeye çalıştı.

Beşiktaş formasıyla 2019-2020 sezonunda birer Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nda görev alan Kerem Kalafat, uzun bir aradan sonra aynı şansı yakaladı.

Larin iki maç sonra ilk 11'de

Batshuayi'nin yerine forvette görev alan Larin, iki maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligin 23. haftasındaki Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçında kadroda olmasına rağmen şans bulamayan Larin, Fraport TAV Antalyaspor karşısında ise sonradan oyuna dahil olmuştu.

Stat boş kaldı

Süper Lig'de şampiyonluk yarışının çok uzağında kalan ve Türkiye Kupası'nı önüne hedef olarak koyan Beşiktaş'ın Göztepe ile oynadığı karşılaşmaya taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Vodafone Park tribünleri boş kalırken, mücadeleyi 5 bine yakın taraftar izledi.

Oğuzhan Özyakup ıslıklandı

Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup 80. dakikada oyun alanının kenarına geldi.

Teknik Direktör Önder Karaveli tarafından oyundan alınan Oğuzhan'ın yerine Güven Yalçın sahaya giren isim olurken, siyah-beyazlı tribünler Oğuzhan Özyakup'u protesto etti.

Oğuzhan oyundan çıkarken taraftarlar, tecrübeli oyuncuyu ıslıkladı. Önder Karaveli ise oyuncusunu oyundan çıktıktan sonra sırtına vurarak teselli etti.

Karşılaşmayı  Torrent de izledi

Mücadeleyi Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent de izledi.

Vodafone Park’ta oynanan karşılaşmayı Torrent, Yardımcı Antrenörleri Jordi Gris Vila ve Jordi Guerrero Costa ile birlikte takip etti.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında deplasmanda Göztepe ile mücadele edecek.

Beşiktaş: 0 - Göztepe: 0 

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Yasin Kol, Murat Ergin Gözütok, Mustafa Savranlar

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Kerem Kalafat (Dk. 94 Serdar Saatçı), Vida, Montero (Dk. 72 Welinton), Rıdvan Yılmaz, Josef (Dk. 46 Atiba), Pjanic, Ghezzal, Oğuzhan Özyakup (Dk. 80 Güven Yalçın), Alex (Dk. 73 Batshuayi), Larin

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Arslanagic, Atınç Nukan, Kahraman Demirtaş (Dk. 98 Wilker Angel), Kerim Alıcı, Obinna, Aytaç Kara (Dk. 84 Soner Aydoğdu), Moubandje (Dk. 106 Berkan Emir), Halil Akbunar (Dk. 98 Lourency), Tijanic (Dk. 66 Di Santo), Ndiaye (Dk. 106 Baku)

Sarı kartlar: Dk. 44 Montero, Dk. 53 Oğuzhan Özyakup, Dk. 90+1 Pjanic, 90+5 Güven Yalçın (Beşiktaş), Halil Akbunar (İlk yarı bittikten sonra), Dk. 74 Arslanagic (Göztepe)