Microsoft'un kurucusu ve uzun yıllar boyunca dünyanın en zengin iş adamı listesinde zirvede yer alan ve geçtiğimiz günlerde şirketteki görevinden istifa eden Bill Gates'in 2015 yılında Kanada'da katıldığı TED konferansında 'virüs salgını' hakkında yaptığı açıklamalar, bugün tekrar gündeme geldi.

SALGIN HASTALIKLAR GELİYOR, ÖNLEM ALMALIYIZ

Kanada'nın Vancouver kentindeki yıllık TED konferansında ''Bir Sonraki Salgın mı? Hazır değiliz'' başlığı altında açıklamalarda bulunan Gates. “Önümüzdeki birkaç on yıl içinde 10 milyondan fazla insanı bir şey öldürürse, savaştan ziyade oldukça bulaşıcı bir virüs olması muhtemeldir. İnsanların bir uçağa bindikleri veya bir pazara gittikleri için bulaşıcı hastalığa yakalanmasına rağmen kendilerini iyi hissedecekleri bir virüs olabilir. Havadan yayılan bir virüs kısa sürede dünyada 30 milyonu aşkın insanı öldürebilir. Endişelenmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Salgına karşı gerekli yatırımların yapılması gerektiğini de vurgulayan Gates, aksi takdirde milyonlarca insan ölecek vurgusunda bulunmuştu.

GATES'İN DESTEKLEDİĞİ VAKIF KORONAVİRÜSÜN PATENTİNİ ALMIŞTI

Bill Gates'in salgın hastalıklar üzerine yaptığı çalışmalar ve desteklediği kurumların faaliyetleri dünya kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor. Son olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı tehdit eden 'Koronavirüs'ün yıllar önce The Pirbright Institute tarafından patentinin alındığını Derin Gerçekler'de açıklayan Bülent Deniz, ''Bill&Melinda Gates Vakfı, hayvan ve insan sağlığını destekleyen Pirbright Hayvancılık Antikor Geliştirmesi Merkezi'nin arkasındaki finansal güç çıktı. Aynı zamanda 'Koronavirüs'ün patentini alan enstitü, bu...'' ifadelerini kullanmıştı.

HaberVakti