Teknolojik gelişmelerin hep bir tarafından yer alan ve hatta yönlendirici konumda olan Micorosft’un kurucusu Bill Gates’in, “Koronavirüs Bağlantılı Akciğer Sendromu” konulu toplantılara zaman ayırması ve bu toplantıların sponsoru olması aynı hızla devam ediyor.

BİLL GATES, 5G KONUSUNA GİRMİYOR

Bill Gates'in açıklamalarını ele alan Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, Micorosft'un 5G ile yeni teknolojiler konusunda, koronovirüs perdesi arkasında etkinliklerini sürdürdüğünü belirtti. Karabulut, ''Çünkü kim ne derse desin 5G teknolojilerinin ne olduğu, dünya insanlığı koronovirüs aşısı olduktan sonra daha iyi anlayacak. Şimdilik konusu teknoloji olan Bill Gates’in, aynen “hırsızların cambaza bak cambaz bak diyerek cebimizdeki parayı alması” gibi, Financial Times’e verdiği röportaj ile neler olacağını anlamaya çalışalım.'' diyerek Gates'in açıklamalarını madde madde sıraladı.

Gates'in açıklamalarından ara başlıklar:

1- Koronavirüs’e karşı, gelişmiş ülkeler gelirlerinin % bir kaçını aşı geliştirmek için, 10 milyar doların üstünde harcaması gerekir. Zengin ülkeler için bu yatırım, hem insani hem de kendi çıkarları açısından ve hastalığın geri dönmemesi açısından zorunludur.

2- Son 5 yıldır dünyaya yönelik en büyük tehdidin, küresel bir savaş değil, çok bulaşıcı bir virüsten geleceğini dile getirdim. Onun için Bill & Melinda Gates Vakfı’yla aralarında bulaşıcı hastalıkların da olduğu sorunları çözmek için çalışmalar yaptım.

3- Yıllardır salgın konusunda uyarıyorum. Ama dünya salgın konusunda herhangi bir önlem almadı. Eğer gelişmiş ülkeler yeteri kadar salgın hastalıklara karşı yatırım yapsaydı, bugün trilyonlarca zararı olmazdı. Ve en çok etkilenen ve etkilenecek olanlar da zengin ülkeler olacak!..

4- Ortada bir aşı olmadığı sürece koronavirüs salgınında yeni dalgalar yaşanacak. Koronovirüs dalga dalga gelecek.

5- Önce ilaç bulunması şart. Sonra da aşı ile son nokta konacak. Aşı 18 ay için de çıkacak.

6- Korornavirüs ile mücadelede ilk taktik, doğru insanlara test ve buna göre izolasyondur. (Hastalığın yayılmasını önlemek için hasta insanları sağlıklı insanlardan ayırma yöntemi.)

7- Dünya da normal hayata, ancak bütün insanlar aşı yaptıktan sonra geçilecek.

8- Dünya en büyük küresel ekonomik krizini yaşıyor. Ekonomi sıfıra gitmeyecek ama küçülecek.

9- Eğer salgın hastalıklara karşı yeteri kadar simülasyon, teşhis, yeni bir aşı gibi platformlar olsaydı bu duruma gelinmezdi.

10- G. Kore ve Çin’in aldığı önlemler ile salgın şimdilik geçti. Ama koronavirüs salgınana karşı aşı bulununcaya kadar bu tehlike geçmeyecek.

11- Test tek başına yeterli olmaz. Test sonucunda pozitif çıkan insanları sosyal hayattan ayırmamız gerekir. Böylelikle salgın başkalarına enfekte edilmeyecektir. Yani bugün, uygun test ve izolasyon birincil taktiklerdir. Ama bu durum Avrupa ve ABD için çok zor. Salgının etkisi bu ülkelerde daha çok olmasının nedeni de budur.

12- Avustralya gibi bazı güney yarımküre yer alan ülkelerde enfeksiyon mevsimsel olmadığını gösterdi. Afrika’da yavaş başladı. Ama Afrika'da da yayılmayacak anlamı çıkmasın. Önümüzdeki günlerde Afrika’ya dikkat!..

13- Hastahaneye yatış ve ölüm oranını azaltacak bazı ilaçlar önemli. Ama çözüm değil.

- Burada da sanırım boşuna uğraşmayın demek istiyor.

14- Köpeğiniz ile dışarı çıkıp gezmeyin. İş hayatı bir süre askıda kalacak. Hindistan bunu yapıyor.

- Sokağa çıkan insanları zorla ve hatta sopa ile dövüyorlar

15- Vakfımız çalışmalarını çok yoğun bir şekilde sürdürüyor. Massachusetts merkezli bir biyoteknoloji şirketi olan Moderna RNA gibi virüslere karşı aşılar cam şişlerde olacağı için dağıtım da dahil 18 ayı bulunacak ve aşı yapacağız. Bundan emin olun!..

- Bill Gates Vakfı yaşamı yeniden normale dönüştürecek ve dünya insanlarına ölümü göstererek sıtmaya razı edecek.

16- Koronavirüs nedeni ile ekonomiler tamamen değil kısmen değişecek.

17- Şu anda insanlar korkuyor.

- Burada da büyük bilgiçlik yapıyor.

18- Küresel savaşın adı; Koronavirüs. Vakfımızın bu savaşta bir rolü var. Çünkü aşıların icadına ve gelişmesine ve düşük maliyetli aşılara fon sağlıyoruz. Yoksul ülkelerdeki ölümleri azaltmak için her zaman bunu yapıyoruz. Dolayısıyla özel sektör çok önemlidir. Ancak hükümetlerin elde ettiği tüm verilere çok ihtiyacımız var.

- Neden yardım yapıyormuş? Sorunun yanıtı kendi içerisinde olduğu için yoruma gerek yok.

19- ABD Hükümeti ile irtibatlı haldeyiz.

- Kim karşı?

Microsoft gibi teknoloji şirketleri aşı yapmıyor!.. Ama insanların hala birbirine bağlanmasını izin veriyor.

- Daha doğrusu bu aşı ile bu bağlantı daha da güçlenecek. Tabii ki 5G ile.

21- Vakfımızdaki kilit insanlar gece gündüz, hangi testlerin en önemli ve hangi bilgiyi zor elde ediyoruz onu koordine ediyorlar.

- Bilgi olmadan hiç birşey olmaz!

22- Derin antiviral kütüphanelerimiz olacak.

23- Antikorlar büyüyecek.

24- Aşı platformlarımız olacak.

25- Erken uyarı sistemlerimiz olacak.

26- Mikrop oyunları yapacağız.