Bill Gates, Twitter üzerinden koronavirüs ve varyantlarının şimdiki ve gelecekteki etkileri üzerine sorulara yanıt verdi. Ayrıca Gates, aşılarla insanlara çip yerleştirme iddialarına dair de görüşlerini paylaştı. Microsoft'un eski CEO'su, gelecekte Covid-19'un daha çok mevsimsel grip gibi tedavi edilebileceğini belirtti.

Aşı ile çip yerleştirme iddialarına yanıt verdi

Küresel Halk Sağlığı başkanı ve Edinburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde profesör olan Devi Sridhar ile Twitter'da soru-cevap yapan Bill Gates, Sridhar'in koronavirüse dair sorularına cevap verdi. Salgının ne zaman biteceği ve Omicron varyantının "Covid-19'la yaşayabileceğimizi" gösteriyor mu sorularına Gates, Omicron varyantının aşısızlar üzerindeki etkilerine dikkat çekerek varyantın ilerleyen zamanlarda Covid-19'un mevsimsel bir grip gibi tedavi edilmesini sağlayacağını söyledi.

Gates, daha bulaşıcı bir varyantın gelmesini beklemediğini ancak bu dönemlerde birçok şaşırtan olay yaşandığını söyleyerek beklenmedik durumların gerçekleşebileceğini belirtti. Verilerin çoğunun Covid-19'un başka türlerden geldiğini gösterdiğini söyleyen Gates: "Gelecekte başka türlerden salgınlar gelecek, bu yüzden hazır olmak için yatırım yapmamız gerekiyor." dedi.

Microsoft'un eski CEO'su, sosyal medyanın gerçekleri paylaşmakta geri kaldığını söyleyerek yaygın olan bir  iddiaya da "Kollara çip yerleştirmek bana mantıklı gelmiyor. Neden böyle bir şey yapmak isteyeyim?" ifadeleriyle şaşkınlığını dile getirdi.

Gates son olarak, "Hala doğru adımları atarsak pandeminin 2022'de sona erebileceğine inanıyorum." dedi.